„Per visus praėjusius metus pirmą kartą istorijoje perkopę simbolinę 100 Mb/s vidutinę spartą „Telia“ mobiliajame tinkle, šįmet kartelę keliame dar aukščiau. Žmonėms ir verslams tai reiškia viena: dar daugiau galimybių turėti kokybišką ryšį visur“, – pranešime spaudai sako „Telia“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

Bendrovė skelbia atnaujinusi mobiliojo ryšio tinklą naujos kartos „Ericsson“ bazinėmis stotimis, kurių visoje Lietuvoje jau įdiegta 668. Per „Ericsson“ stotis jau eina didesnė pusė visų Lietuvos duomenų.

Sparta 4G tinkle didėja ir dėl kitos priežasties – šiai technologijai perleidžiami anksčiau 3G naudoti mobiliojo ryšio dažniai, o iki metų pabaigos bendrovė planuoja apskritai išjungti 3G visoje Lietuvoje. Šis procesas jau įsibėgėjo, šiuo metu „Telia“ 3G neveikia visoje Utenos apskrityje, taip pat Švenčionių, Kupiškio ir Rokiškio rajonuose.

RRT matavimų žemėlapyje matyti, kad pirmąjį šių metų ketvirtį specialistai spėjo apvažiuoti rytinę šalies dalį – Panevėžio, Utenos ir Vilniaus apskritis, taip pat užgriebtas Alytus ir Kaunas. Kiekvieno operatoriaus tinkle buvo atlikta po maždaug 4,2 tūkst. spartos matavimų, absoliuti dauguma – naudojant 4G ryšį.

Lietuvoje šiuo metu vyksta dviejų dažnių juostų, kurios bus skirtos 5G ryšio plėtrai, aukcionai. Ši technologija ateityje leis pasiekti dar įspūdingesnę mobiliojo interneto spartą.

Su išsamiais rezultatais galite susipažinti RRT svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją