Atšauktas planuotas antradienio teismo posėdis, kuriame turėjo dalyvauti ir kompanija „Apple“. Jis atidėtas JAV teisingumo departamento nurodymu. Šias žinias patvirtino ir „Apple“

DELFI primena, kad JAV teisingumo departamentas buvo įsakęs kompanijai atrakinti telefoną „iPhone“, kuriuo naudojosi San Bernardino teroristas Rizwanas Farookas.

„Apple“ toliau kovojo ir savo nuostatos – saugoti savo kliento, kad ir kas jis būtų, duomenis – laikėsi.

R. Farookas ir jo žmona San Bernardino (Kalifornija, JAV) praėjusį gruodį nužudė 14 žmonių.

BBC Šiaurės Amerikos technologijų reporteris tvirtino, kad ilgai dvejota, ar FTB gali patys, savo pajėgomis atrakinti teroristo telefoną ir pamatyti visus jo paslėptus duomenis. „Panašu, kad dabar jie gali“, - tvirtino žurnalistas.

Trečioji šalis – galima tikėtis, kad tai tikriausiai buvo saugumo kompanija, nors duomenys nėra patvirtinti – pasisiūlė padėti FTB ir atrakino telefoną, suteikė FTB prieigą prie duomenų.

Jei tai išties nutiko, ši byla tampa nebe tokia svarbi, rašo bbc.co.uk. FTB gavo, ką norėjo, diskusijų daugiau nekils, tačiau jei telefonas atrakintas nebuvo, tai reikės grįžti atgal į teismus.

„Apple“ atstovai tvirtino, kad tai nebūtų laikoma pergale. Vartotojų duomenų klausimas vis dar išlieka jautrus. Aišku, jei FTB atrado prieigą prie „Apple“ kliento telefone saugomų duomenų, tai nereiškia, kad ta prieiga pasiteisins kiekvienu atveju. Kompanija, kaip ir kiekviena kita jos vietoje, pabandys užtaisyti ir sunaikinti visas saugumo spragas.

Jei vis tik šis klausimas nebus išspręstas ir „Apple“ bus priversta grįžti į teismą, tai, bbc.co.uk žurnalistas prognozuoja, ji ten atsiras kiekvieną kartą, kai tik iškils tokia ar panaši problema.

Technologijų pramonės atstovai, vadovaujami „Apple“ siūlo šį klausimą spręsti Kongrese. Ši byla – tik ilgos diskusijos pradžia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)