„Mūsų rengiamų lenktynių populiarumą nemenka dalimi lėmė ne tik stipriausių čia susirenkančių sportininkų batalijos, bet ir daugelis lenktynes lydinčių renginių, „užkabinančių“ net ir ne itin besidominčius varžybomis, - sako varžybas rengiančios bendrovės „Promo events“ direktoriaus pavaduotojas Darius Grinbergas. – Todėl šiemet ypatingai pasistengsime, kad įsigijęs bilietą į renginį atrastų patrauklų ir įdomų sau užsiėmimą visas keturias dienas“.

Be įprastų lenktynes lydinčių ir jau spėjusių išpopuliarėti renginių šiemet varžybų organizatoriai žada nustebinti pirmą kartą demonstruojamu technologijų šou, kuris lankytojus kvies visiems bilietus įsigijusiems atvirame lenktynių klube, rašoma pranešime spaudai.

Kas tai per technologijų šou? Pasak D. Grinbergo, tai bus savotiška, patraukli naujausių technologinių išradimų veikianti paroda, kurioje savo kūrybinės minties polėkį galės demonstruoti ir siūlyti kitiems turintys ką parodyti ir kuo sudominti visuomenę. Dalyvių sąrašai toli gražu nebaigti, o juose visada vietos rasis įdomiausių išradimų, negirdėtų naujovių, pažangiausių technologijų autoriams. Veiklos ar kūrybinės minties kryptis nereglamentuojama jokiais rėmais. Pavyzdžiui, organizatoriai žada mielai priimti galinčius pademonstruoti kaip skaniausių lašinių bryzą pagaminti iš oro ar net odontologus, sugebančius lenktynėse išmuštą sportininko dantį per pusvalandį pakeisti naujausiu implantu ir vėl jį išleisti į trasą.

„Ateik ir pademonstruok“ - būtent toks šio pirmą kartą rengiamo technologijų šou devizas“, - sako D. Grinbergas, besidžiaugiantis, jog šioje „Promo events“ premjeroje jau sutiko dalyvauti vienas iš pasaulio lyderių elektronikos gamintojų, Lietuvos kariuomenė, keli pavieniai asmenys ir įmonės.

Tarp jų ir „Technorama“, neseniai į Lietuvą iš JAV atvežusi naujausią, vieną iš kol kas tik 50 visame pasaulyje pagamintų realius potyrius suteikiančių lenktyninių simuliatorių, kainuojantį tiek, kiek kainuoja puikiausios klasės „Mercedes“ su visa įmanoma komplektacija. Būtent tokius simuliatorius naudoja geriausi pasaulio lenktynininkai, todėl ir Lietuvoje pirmieji jį jau spėjo išbandyti kai kurie šalies sportininkai.

„Jausmas važiuojant šiuo simuliatoriumi labai geras. Patiko ir ypatingai sužavėjo tai, kad jaučiasi automobilio pagreitis. Labai tiksliai atkartoja lenktyninio automobilio judesius. Pirmas įspūdis nulipus nuo simuliatoriaus – geras daiktas… Iš pradžių buvo sunku priprasti prie svyravimų ir posūkių, tačiau lygiai taip pat reikia priprasti ir prie lenktyninio automobilio, kai pirmą kartą sėdi prie jo vairo,” - tokiais įspūdžiais po pirmųjų simuliatoriaus bandymų dalijosi lenktynininkai Dominykas Butvilas, Robertas Kupčikas ir Karolis Griška.

Trys monitoriai, rankinis stabdis, sankaba, pavarų perjungiklis ir galimybė išvystyti neribotą greitį – tai elementai, paverčiantys simuliatorių lenktyniniu automobiliu, kuris 100 km/val. greitį pasiekia mažiau nei per 2 sek. Lenktynių simuliatorių valdo du integruoti kompiuteriai. Vienas koordinuoja žaidimą, kitas – judesių kontrolę. Tokios informacijos pagrindu simuliatorius važiuoja trasa, imituodamas lenktynėms būdingus veiksmus, kaip 180 laipsnių apsisukimas, slystantis mašinos galas, trasos nelygumų įtakojamas automobilio nestabilumas ir t.t.

„Technoramos“ rinkodaros vadovas Morkus Matkevičius pažadėjo, jog ši moderniausias lenktynių simuliatorius dabar keliaus po Lietuvą, kur bus organizuojami specialūs simuliatoriaus turnyrai, o jų finalistai liepą varžysis Palangoje vyksiančių 1000 km lenktynių technologijų šou.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)