Tokie tinklalapiai pagal populiarumą vejasi P2P tinklus, kuriuose apsikeitimas bylomis vyksta tiesiogiai tarp vartotojų. Bylų talpinimo tinklalapiai veikia „senuoju“ modeliu, kuomet bylas vartotojai gauna iš centrinio serverio. Šis būdas serverių savininkams kainuoja nemažai resursų, todėl už neribotą naudojimąsi bylų talpinimo tinklalapiais paprastai imamas tam tikras mokestis. Kita vertus, šiais tinklalapiais galima naudotis ir nemokamai, tačiau tuomet siuntimasis vyksta lėčiau.

43 populiariausių pasaulyje bylų talpinimo tinklalapių duomenis nagrinėjusi interneto saugumo sprendimų bendrovė „MarkMonitor“ skelbia, kad juose pernai apsilankė daugiau kaip 53 mlrd. vartotojų, rašo BBC.

Nors tai nereiškia, kad kiekvienas lankytojas atsisiuntė ką nors nelegalaus, o tokiuose tinklalapiuose taip pat talpinamos ir autorių teisėmis neapsaugotos bylos, bendrovės viceprezidentas Charlie Abrahamsas teigia, kad toks vartotojų skaičius yra „pribloškiantis“.

Tinklalapį „RapidShare“ jau yra užsipuolusi JAV Įrašų pramonės asociacija, teigianti, kad jame gausu „piratinio“ turinio.

Įvairūs interneto aktyvistai yra ne kartą minėję, kad apsikeitimas bylomis yra nesustabdomas ir nuolat įgauna naujų formų. Tai įrodo ir pastaraisiais metais kiek aprimusios kalbos dėl P2P tinklų ir tokių tinklalapių kaip „The Pirate Bay“. Tokio tipo tinklalapiuose tėra talpinamos vadinamosios „torrent“ bylos, specialioms programoms padedančios atsisiųsti pageidaujamą turinį iš visame pasaulyje esančių vartotojų kompiuterių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)