Bet mažai kam žinoma kompanija kinų „Oukitel“ atkreipė dėmesį į dvi problemas, kuriomis visi telefonų naudotojai skundžiasi iki šiol – baterijos tarnavimo laikas ir pažeidžiami ir trapūs ekranai.

„Oukitel“ sukūrė neeilinį biudžetinį telefoną, turintį itin tvirtą ekraną ir milžiniškos talpos (4600mAh) bateriją – „Oukitel K4000 Pro“. Bet ar tikrai kinai sugebėjo padaryti tai, ko iki šiol nesugeba padaryti didieji gamintojai?

Ir bent pasižiūrėjus į šį telefoną, sunku pasakyti, jog jis iš tikrųjų tekainuoja apie 140 eurų. Priekinėje dalyje – užapvalinto stiklo ekranas, šoniniai apvadai pagaminti iš aliuminio (aliuminis naudojamas netgi ne visuose flagmanuose), o galinė dalis pagaminta iš plastiko, kurio tekstūra primena odą. Taigi, telefonas atrodo gana neblogai, nors ir šiek tiek primena „Samsung Galaxy Note 4“. Tiesa, keliose vietose galime pastebėti, jog „Oukitel“ pataupė – sensoriniai mygtukai yra neapšviesti, todėl naktį jų nematysite, fiziniai mygtukai šiek tiek kliba (nors iškristi tikrai nesiruošia), o mikrofonas – tik vienas, t.y. visas pašalinių garsų šalinimas vyksta tik naudojant programinę įrangą.

„Oukitel K4000 Pro“ taip pat turi nelabai įspūdingą 5 colių 720 x 1280 raiškos IPS ekraną. Žinoma, toks ekranas negali lygintis su „Galaxy S7“ ar „LG G5“ ekranu, bet kaip biudžetiniam telefonui, šis ekranas yra neblogas – jo atkuriamos spalvos yra ryškios, tikroviškos, matymo kampai ir matomumas prieš saulę yra stebėtinai geri. Tėra dvi spalvos, kurios šiek tiek nuvilia – juoda yra kiek per šviesi net ir IPS ekranui, o balta spalva turi per smarkų žalią atspalvį. Bet spalvos, tikriausiai, nebedomina, kai ekranas yra sudaužytas. „Oukitel“ teigia, jog „K4000 Pro“ 1.1mm storio ekranas yra nesunaikinamas ir tą jie įrodė šiuo testu:

O jeigu esate labai atsargus, „Oukitel“ nemokamai prideda silikoninį telefono dėklą ir ant ekrano yra iš anksto uždėta ekrano plėvelė (nors ji ir nelabai kokybiška).

O štai programinė įranga mane nustebino. „Oukitel“ į ją neprikišo nereikalingų funkcijų. Kompanija tik įdiegė paleidiklį (kurį galima labai lengvai pakeisti), specialų energijos taupymo režimą ir valdymą gestais (pavyzdžiui, telefono pažadinimą du kartus bakstelėjant ekraną).

Visa kita atrodo daugiau ar mažiau kaip ir įprasta „Android 5.1 Lollipop“ operacinė sistema. T.y. šis gamintojas, skirtingai, negu didieji gamintojai, neįdiegė nieko nereikalingo! Ir tai – dar ne viskas. Jau šį mėnesį „Oukitel K4000 Pro“ gaus atnaujinimą į „Android 6.0 Marshmallow“!

Dauguma biudžetinių telefonų turėtojų apie tai net negali pasvajoti. Įspūdinga, jog kinų kompanija sugebėjo nesugadinti „Android“ patirties, bet padaryti ją dar geresnę, kadangi įprastai šios šalies gamintojai mėgsta „Android“ pakeisti į neatpažįstamai blogąją pusę.

Galbūt kai kuriuos nuvils telefono charakteristikos – jis turi keturių branduolių 1GHz „MediaTek“ 64 bitų procesorių bei 2GB operatyviosios atminties. Daugeliui žaidimų to pakaks – man be jokių nesklandumų pavyko žaisti tokius žaidimus kaip „Hitman Sniper“ ar „Monument Valley“. Įprastos operacijos taipogi vykdamos sklandžiai dėl neperkrautos operacinės sistemos – tik labai retu atveju telefonas šiek tiek strigteli.

„K4000 Pro“ turi 13 megapikselių galinę kamerą su LED blykste bei 5 megapikselių priekinę kamerą. Nors jos yra visiškai skirtingos, bet jos turi labai panašių požymių – tinkamame apšvietime jos išgauna gana ryškius ir detalius kadrus, tačiau jos abi turi problemų su baltos spalvos balansu bei prastu apšvietimu. Jeigu neplanuojate su šiomis kameromis fotografuoti kažko labai ypatingo, tuomet – viskas gerai.

Kokia pagrindinė priežastis, dėl kurios galiu rekomenduoti šį telefoną? Milžiniška 4600 mAh baterija. Žinoma, dėl jos telefonas yra net 12.5mm storio ir sveria net 208 gramus ir tai neabejotinai jaučiama, bet galėsite pamiršti apie telefono krovimą kiekvieną vakarą. Gamintojo teigimu, naudojantis šiuo telefonu įprastai, jis tarnauja 6 dienas.

Galvojau, jog tai tik skambios marketingo frazės, tačiau kasdien naudojantis šiuo telefonu apie valandą (30 minučių naršymo, 15 minučių „YouTube“, 20-30 minučių susirašinėjimo ir socialinių tinklų) jis iš tikrųjų ištarnauja 6 dienas, o kartą man pavyko „ištraukti“ net ir visą savaitę! Jeigu esate labai aktyvus naudotojas, negalintis paleisti telefono iš rankų, jis jums ištarnaus apie 2-4 dienas, kas irgi yra labai įspūdinga.

Vertėtų nepamiršti ir to, kad po „Android 6.0 Marshmallow“ atnaujinimo šis telefonas turėtų tarnauti dar ilgiau! O per kiek laiko šis monstras įsikrauna? Dėka greitojo įkrovimo nuo 10 proc. iki 100 proc. įsikrauti šiam telefonui tereikia 3 valandų. Turint omeny, kokios talpos bateriją turi šis telefonas, tai yra neįtikėtina.

Taigi, „Oukitel K4000 Pro“ yra puikus pasirinkimas, norintiems nebrangaus telefono su tvirta konstrukcija, švaria vartotojo sąsaja ir pasakiška baterija.

Šis telefonas yra, ko gero, daugiausiai, ko galima reikalauti iš ekonominės klasės telefono – na taip, kamera ir ekrano vaizduojama juoda bei balta spalvos galėtų būti geresnės, tačiau šiuos dalykus daugumai atpirks baterijos tarnavimo laikas. Ko gero, didžiausia bėda yra pats telefono įsigijimas, kadangi Lietuvoje oficialiai jis nėra prieinamas, todėl teks pirkti internetu.

Kadangi dauguma parduotuvių siūlo tik siuntimą iš Kinijos, „Oukitel“ atstovai rekomendavo telefoną pirkti iš „Coolicool“, nes ši parduotuvė turi „K4000 Pro“ ir Europos sandėliuose ir ji yra pakankamai patikima bei žinoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)