Šios inžinerinės varžybos vienos didžiausių tokio tipo renginių Europoje, kurį rengia tarptautinė organizacija BEST Kaunas (angl. k. Board of European Students of Technology).

Pirmasis varžybų etapas EBEC Kaunas skirtas KTU studentams. Varžybos organizuojamos siekiant, kad studentai rastų sprendimus į pateiktas įmonių užduotis, susipažintų su dabartinėmis pasaulinėmis problemomis. Taip siekiama juos įtraukti į įvairių situacijų sprendimų paiešką, kuriose būtų pasitelkti techniniai ir socialiniai gebėjimai. Taip pat tokiu būdu jie skatinami atrasti dar nesugalvotų idėjų, kurias galima pritaikyti ir kasdieniniame gyvenime.

Varžybos susideda iš dviejų kategorijų: atvejo tyrimo (Case Study) ir inžinerinės užduoties (Team Design).

Kiekvienoje kategorijoje dalyvaujančias komandas sudaro 4 žmonės. Registruoti galima komandą arba vieną asmenį, kuris vėliau bus priskirtas komandai. Dalyvaujantieji užduotyje „Case Study“ kelias dienas gali analizuoti pateiktą situaciją ir vėliau reprezentatyviai pateikti jos sprendimą.

Praėjusiais metais viena iš pateiktų atvejo tyrimo užduočių buvo surasti būdą, kaip automatiškai nuo džiovyklos iki transporterio sudėti maišelius į dėžutes „Team Design“: tai buvo konstravimo užduotis, kuriai atlikti reikėjo daugiau inžinerinių žinių.

Varžybos vis plečiasi ir auga, taigi jomis susidomi ir užduotis pateikia vis didesnės įmonės. Šiais metasi užduotis teiks „Fima“, „Mars“, „Aedilis“ ir „TeleSoftas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją