Kiekvienas padalinio pirkimo partneris turės po vienodą „Here“ akcijų dalį ir nė vienas jų nesieks įgyti kontrolinį paketą. „The Wall Street Journal“ prieš dvi savaites skelbė, kad jau sutarta dėl esminių sandorio detalių ir kad konsorciumas ketina kviesti kitus automobilių gamintojus investuoti į naująjį verslą.

„Didelio tikslumo skaitmeniniai žemėlapiai yra esminis ateities automobilių eismo elementas. Bendru „Here“ įsigijimu norime visiems automobilių gamintojams, detalių tiekėjams ir kitiems pramonės dalyviams užtikrinti šios esminės paslaugos nepriklausomumą“, – sakė „Daimler“ tarybos vadovas Dieteris Zetsche.

Pranešime spaudai trijų automobilių gamintojų atstovai pabrėžia, kad įsigijimas svarbu ruošiant automobilių pramonę ateičiai.

„Here“ pakloja pamatus automobilių eismo ir su judėjimu susijusių paslaugų ateinančiai kartai. Automobilių pramonei tai taps naujų talkinimo vairuotojui ir galų gale visiškai autonominio vairavimo sistemų pagrindu. Ypatingo tikslumo skaitmeniniai žemėlapiai bus naudojami kartu su realaus laiko duomenimis iš automobilio, tokiu būdu siekiant padidinti kelių eismo saugumą ir palengvinti inovacijas produktų bei paslaugų srityje. Bendrų neapdorotų duomenų pagrindu visi automobilių gamintojai savo klientams galės pasiūlyti diferencijuotas ir kiekvienam prekės ženklui specifiškas paslaugas“, – rašoma pranešime spaudai.

Planuojama, kad visi „Here“ padalinio įsigijimo formalumai bus užbaigti 2016 metų pirmą ketvirtį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)