Abiejuose modeliuose, kurie Lietuvoje pasirodys šių metų pabaigoje, bus įdiegta atnaujinta „Symbian Belle“ operacinė sistema bei NFC (angl. „Near Field Communication“) technologija, kuri leidžia sujungti įrenginius tarpusavyje ir perduoti informaciją tiesiog juos suliečiant. Su NFC patogu prie telefono prijungti įvairius kitus įrenginius, pavyzdžiui garsiakalbius, ausines ar laisvų rankų įrangą. „Nokia“ taip pat pristatė ir naujas „Nokia Essence Bluetooth Stereo“ ausines su NFC technologija.

„Nokia“ pranešime spaudai nurodoma, kad „Nokia 700“ yra pats kompaktiškiausias vienblokis išmanusis telefonas su lietimui jautriu ekranu, o „Nokia 701” ekranas bus ryškiausias pasaulyje.

Taip pat bendrovė atnaujino operacinė sistemą „Symbian“ ir pristatė jos versiją „Symbian Belle“ bei užtikrino, kad tai dar ne paskutiniai „Symbian“ telefonų modeliai ir ne paskutinis šios operacinės sistemos atnaujinimas.

"Nokia 700" išmanusis telefonas
„Nokia 700“ svers 90 g, jo matmenys yra 110 x 50,7 x 9,7 mm. Telefone integruota NFC technologija, yra 1 Ghz dažnio procesorius, 3,2 colių įsitrižainės „AMOLED ClearBlack“ ekranas, 2 GB vidinės atminties, lizdas „microSD“ kortelei, 5 MP kamera su LED blykste.
"Nokia 701" išmanusis telefonas
„Nokia 701“ telefone sumontuotas 3,5 colio įstrižainės „ClearBlack“ tipo ekranas, kuris, pasak pranešimo spaudai, yra ryškiausias pasaulyje. Taip pat telefone įdiegta triukšmo slopinimo technologija, neutralizuojanti pašalinius garsus. Telefone yra 1 Ghz procesorius, 8 MP kamera su dviguba LED blykste, antra kamera priekyje, HD kokybės vaizdo įrašymo galimybė, 8 GB vidinės atminties ir „microSD“ kortelių lizdas.

„Symbian Belle“ operacinės sistemos versija vartotojui pasiūlys šešis darbastalius, 5 skirtingų dydžių automatiškai atsinaujinančius valdiklius (widget), išskleidžiamą menių ir užduočių juostą, padėsiančius svarbius pranešimus pasiekti iš bet kurio darbastalio. Patobulinta ir interneto naršyklė.

Naudojantis „Symbian Belle“ palaikoma NFC technologija sulietus įrenginius galima dalintis tarp jų duomenimis, pavyzdžiui kontaktais, vaizdo įrašais ir nuotraukomis. Per NFC technologiją telefoną galima sujungti ir su NFC technologiją turinčiais mobiliųjų telefonų priedais, pavyzdžiui garsiakalbiais ar ausinėmis. Naudinga NFC technologija bus ir mėgstantiems žaisti mobiliuosius žaidimus – suliečiant du modelius bus galima atrakinti papildomus „Angry Birds“ žaidimo lygius ar rasti slaptą peilį „Fruit Ninja“ žaidime.

„Symbian Belle“ versiją galės atsisiųsti ir „Nokia N8“, „Nokia E6“, „Nokia E7“, „Nokia X7“, „Nokia C7“, „Nokia C6-01“ bei „Nokia Oro“ telefonų turėtojai. Apie tai, kada šis atnaujinimas bus prieinamas minėtų modelių vartotojams, bus patikslinta vėliau, artėjant pasirodymo datai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją