Kaip pranešė „Klaipėdos diena“, šis branduolinis laivas rugpjūčio pradžioje buvo pastebėtas pakliuvęs į avarinę situaciją Danijos vandenyse. „Oriol“ Danijos teritoriniuose vandenyse dreifavo 1,5 mazgo greičiu link vienos iš šios šalies salų.

Tačiau vėliau technines problemas įgula sutvarkė ir laivas vėl ėmė plaukti.

Po šio įvykio Radiacinės saugos centras informavo, kad rugpjūčio mėnesį radiacinis fonas Lietuvoje nebuvo pakitęs ir gyventojams nėra jokio pagrindo nerimauti. Primename, kad normalus radiacinis fonas Lietuvoje yra iki 300 nSv/val, o vidurkis kas mėnesį siekia nuo 50 iki 100 nSv/val.

Ankstyvojo perspėjimo ir informavimo sistemos (RADIS) teikiami aplinkos dozės galios matavimų rezultatai yra nuolatos (24/7) stebimi 10 minučių intervalu, todėl apie bet kokį gresiantį pavojų, susijusį su radioaktyviųjų medžiagų pasklidimu aplinkoje, gyventojus atsakingosios institucijos informuotų nedelsiant.

Radiacinio fono Lietuvoje stočių teikiamų duomenų kitimą gali stebėti kiekvienas gyventojas šioje nuorodoje www.rsc.lt/radis. Taip pat radiacinio fono matavimų Lietuvoje apžvalgą galite stebėti čia.
Kilus klausimų dėl informacijos patikimumo Radiacinės saugos centras pasirengęs teikti konsultacijas tiek el. paštu rsc@rsc.lt, tiek telefonu (8 5) 236 1936

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)