Naujausioje į internetą patekusioje „Windows 10“ versijoje (build 10568) atsirado naujas dialogo langas, skirtas vartotojams, bandantiems po sistemos įdiegimo numatytąją naršyklę „Microsoft Edge“ pakeisti į „Chrome“ arba „Firefox“. Po tokio bandymo kompiuterio ekrane pasirodo dialogo langas, siūlantis „Suteikti „Microsoft Edge“ galimybę“.

Šiame lange informuojama, kad „Edge“ naršyklė suteikia galimybę lankomas svetaines apipiešti pagal pageidavimą, ji integruota su „Cortana“ skaitmenine asistente, be to, joje yra skaitymo režimas. Po tokių „vilionių“ šviečia didelis ir drąsus mygtukas „Nepersijungti ir išbandyti dabar“, kurį paspaudus atidaroma „Edge“ naršyklė, o konkurentų gaminiui nepriskiriamas „numatytosios naršyklės“ atributas.

Tikėtina, kad toks „Microsoft“ sprendimas gali suerzinti konkurentus naršyklių rinkoje. „Mozilla“ jau yra išsakiusi kritikos už tai, kad „Windows 10“ sistemoje apsunkintas persijungimas į „Microsoft“ ir netgi sukūrė mokomąjį vaizdo įrašą, kaip susigrąžinti vartotojui įprastus numatytųjų programų nustatymus. Po šio „Windows 10“ atnaujinimo „Mozilla“ bus priversti savo vaizdo įrašą koreguoti – jame turėtų atsirasti išaiškinimas, kaip apeiti dar vieną kliūtį.

Beje, naršyklės – ne vienintelės programos, kurių vartotojus „Microsoft“ norėtų pasilaikyti sau. Tas pats daroma ir su vaizdų peržiūros bei muzikos klausymo programomis: jeigu bandysite pakeisti numatytąją muzikos ar nuotraukų peržiūros programą, išvysite panašų dialogo langą, kuriame bandoma įtikinti, kad „Microsoft“ produktai yra geresni nei konkurentų. Na, džiugu, kad šį kartą vartotojui bent jau paliekama galimybė rinktis.

Šie pakeitimai yra dar nepradėtame platinti „Windows 10“ atnaujinimų pakete – tikimasi, kad jis bus pradėtas platinti per kelias ateinančias savaites.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)