Teismas atmetė bendrovių BT ir „TalkTalk“ apeliaciją. Kompanijos teigė, kad praėjusiais metais parengtas aktas „Digital Economy Act“ turi rimtų trūkumų ir yra nesuderinamas su Europos teise. Interneto paslaugų tiekėjai mano, jog naujasis įstatymas „darys neteisėtą įtaką vartotojų privatumui ir teisei į laisvą saviraišką“. Tačiau jo šalininkai įsitikinę, kad aktas apsaugos kūrybines industrijas, kurios kenčia nuo internetinių piratų.

Aktui buvo pritarta paskutinėmis leiboristų vyriausybės darbo dienomis. Dabartinis ministrų kabinetas nusprendė jo neatšaukti ir dabar įgyvendina kai kurias akto dalis. Remiantis šiuo teisės aktu, iš pradžių nusižengę asmenys sulauks perspėjamųjų laiškų, o pakartotinai nusižengusiems bus nutrauktas interneto tiekimas.

„Esame patenkinti, kad teismas pripažino, jog šios priemonės yra teisėtos ir proporcingos, – sako Kultūros, žiniasklaidos ir sporto departamento atstovas. – Vyriausybė yra pasiryžusi ir toliau kovoti su internetiniu piratavimu, todėl greitai bus paskelbta apie kitus žingsnius įgyvendinant aktą „Digital Economy Act“.