Atrodo, kad išskirtinė šio telefono sėkmė kiekvienais metais vis labiau auga.

Šiandien bendrovė tradiciškai žada pristatyti savo naujienas, kurių nekantriai laukia tiek gerbėjai, tiek besidomintys išmaniomis technologijomis. Tam, kad laukimas neprailgtų, „Bitės Profai“ pranešime žiniasklaidai apžvelgia „iPhone“ evoliuciją ir išskiria ryškiausius telefonus, kurie padarė didelę įtaką visai rinkai.

„Jei sudėtume visus iki šiol išleistus „iPhone“ telefonus vieną šalia kito, pamatytume, kad iš pirmo žvilgsnio jie visi beveik vienodi. Tačiau nuoseklus ir daugelio jau iš tolo atpažįstamas telefono dizainas – vienas svarbiausių „iPhone“ išskirtinumų. Tiesa, geriau įsižiūrėjus pastebėtume, kad bėgant metams telefonai vis tik keitėsi, tačiau kiekvienas pokytis – gerai apgalvotas ir atsargus. Kita vertus, didieji pokyčiai „iPhone“ evoliucijoje ne visuomet atsispindėdavo telefonų išorėje, tad norint suprasti, kuo šie telefonai savo laiku buvo išties ypatingi, reikia pasikapstyti kiek giliau“, – sako „Bitės Profas“ Karolis Špiliauskas ir išskiria tuos „Apple“ telefonus, kurie labiausiai prisidėjo tiek prie „iPhone“, tiek ir prie visų išmaniųjų telefonų evoliucijos.

1. Pirmasis „iPhone“ (2007 m.): Revoliucijos pradžia

„Norint suvokti tikrąjį įspūdį, kurį visiems paliko pirmasis „iPhone“, reikėtų nukeliauti dešimčia metų atgal ir išgyventi tai gyvai. Na, o kol nėra jokio patikrinto būdo nusikelti į praeitį, geriausiai patį pirmą „iPhone“ starto dieną apibūdino pats Styvas Džobsas: „tai yra „iPod‘as“, telefonas ir interneto komunikatorius viename“. Būtent tokia šio įrenginio paskirtis ir buvo, tačiau pirmasis „iPhone“ visus sužavėjo ir savo dizainu, kuris tuo metu išsiskyrė rinkoje savo minimalizmu bei „Apple“ produkcijai būdinga kokybe. Dažniausiai iki šių dienų pirmasis „iPhone“ ir yra šlovinamas būtent už tai: šis telefonas tapo naujo išmaniųjų telefonų vystymosi etapo pradžia“, – pažymi K. Špiliauskas.

2. „iPhone 3G“ (2008 m.): Išgirsti vartotojų lūkesčiai

Antrasis „iPhone“, K. Špiliausko teigimu, įrodė, kad „Apple“ ne tik moka įsiklausyti į vartotojų lūkesčius, bet ir nuolat galvoja, kaip tai, kas jau gerai, padaryti dar geriau.

„Antrojo „iPhone“ pavadinimas simboliškai byloja apie didžiausią jo naujovę, kurios neturėjo telefono pirmtakas – 3G interneto palaikymą. Tai leido telefone kada panorėjus naršyti ar patogiau naudotis programėlėmis, o pats „iPhone 3G“ tapo panašus į kompiuterius ir galėjo juos atstoti. Paraleliai „Apple“ atsisakė aliuminio ir plastiko nugarėlės, kuri buvo pirmajame „iPhone“ ir sukūrė kur kas tvirtesnę bei gražesnę nugarėlę tiesiog iš plastiko. Ir nors daugeliui atrodė, kad su šiuo telefonu „Apple“ žengė didžiulį žingsnį į priekį, tai bendrovei tebuvo vienas pirmųjų evoliucijos žingsnelių“, – sako specialistas.

3. „iPhone 4“ (2010 m.): Neprilygstamas dizainas

Kai visi spėliojo, kaip „Apple“ savo telefonus patobulins toliau, ekspertas pastebi, kad bendrovė ir vėl žengė netikėtą, bet vėliau revoliucingu tapusį žingsnį: „2010-aisiais pasirodęs „iPhone 4“ tapo stilingo ir solidaus telefono etalonu. Apklausų metu renkant gražiausią „Apple“ telefoną, būtent ketvirtasis „iPhone“ dažnai pelno šį vardą. Ir tikrai ne be reikalo, nes tai – pirmasis telefonas, kurio korpusas buvo pagamintas iš metalo ir stiklo (šiuo metu šis derinys naudojamas didžiojoje dalyje telefonų), o tuo metu geriausias rinkoje retina ekranas užtikrino kokybiškiausią vaizdą telefone. Be to, „Apple“ pristatė priekinę kamerą, kuri be visų privalumų ilgainiui įsiūbavo asmenukių bumą. Kaži, ar „Apple“ toliaregiškumas numatė ir iki šiol nuolat daromas asmenukes?“

4. „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ (2014 m.): Du dydžiai

Kaip išskiria „Bitės Profas“, sekantis reikšmingas etapas „Apple“ telefonų revoliucijoje yra šeštieji „iPhone“, nes bendrovė ir vėl ėmėsi koreguoti rinkos standartus: „Užuot stebinę vartotojus naujovėmis ar techninėmis galimybėmis, kam „Apple“ visuomet skiria dėmesio, šeštieji „iPhone“ labiausiai nustebino tuo, jog bendrovė pristatė du išmaniųjų telefonų dydžius. T.y. naujo dydžio standartinis modelis ir beveik coliu didesnės įstrižainės „Plus“ modelis.
Žinoma, kaip visuomet – tai sukėlė kalbų, tačiau iš pradžių dėl dydžio kritikuotas „Plus“ modelis vėliau buvo labai pamėgtas ir dar labiau atitiko tai, ką žmonės įsivaizdavo kaip į kišenę telpantį kompiuterį. Be to, toks „Apple“ sprendimas paskatino ir kitus telefonų gamintojus pristatinėti bent kelių dydžių savo naujausius telefonus.“
5. „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ (2016 m.): Dviguba kamera

K. Špiliausko teigimu, septintu numeriu pažymėti „iPhone“ į rinką atnešė naujovę, be kurios šiuo metu neapsieina beveik nei vienas naujas karščiausias telefonas.

„Pristačius „iPhone 7 Plus“, daugelis netruko pastebėti ir išnaudoti naujovės, kuri stipriai išskyrė jį iš kitų tų metų telefonų. Beje, šiandien toji naujovė yra privaloma beveik kiekviename naujausiame didžiųjų gamintojų telefone: dviguba kamera bei portretinio fotografavimo režimas. Todėl nuotraukos, kuriomis dalinosi šio septintojo „iPhone“ savininkai, išties stebino. Be puikių nuotraukų telefonas kartu su savimi atsinešė ir daugiau naujovių, pavyzdžiui, belaides ausines arba „AirPods“, kurias greitai pamėgo dažnai supainiojantys savo ausinių laidus.“

6. „iPhone X“ (2017 m.): Didžiausias ekranas

Ne mažiau reikšmingas, kaip pastebi K. Špiliauskas, yra ir pirmąjį „iPhone“ dešimtmetį užbaigęs telefonas, kuris be visų naujovių atspindėjo ir ryškiausius pastarųjų dešimties metų etapus.

„Didžiausia dešimtojo „iPhone“ telefono revoliucija tapo beveik visą telefono priekį sudarantis ekranas, kuris reiškė ir tai, kad visam laikui dingsta visą dešimtmetį „Apple“ telefonus lydėjęs home mygtukas. Bet kita vertus, telefonas subtiliai atspindėjo tai, kuo pasižymėjo ryškiausi jo pirmtakai, pavyzdžiui, į korpusą vėl sugrįžo su ketvirtuoju „iPhone“ išpopuliarėjęs stiklas. Taip pat dešimtasis „Apple“ telefonas turėjo belaidžio įkrovimo galimybę, išmanų veidų atpažinimą ir visai kitokį valdymą. Ar naujieji „iPhone“ telefonai pranoks dešimtojo užkeltą kartelę? Belieka laukti ir sužinoti, bet kartelė užkelta išties aukštai“, – teigia K. Špiliauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)