Iš trijų „Galaxy S20” modelių, techniniais parametrais patraukliausias yra „Samsung Galaxy S20 Ultra 5G”.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Man pavyko išbandyti visus tris modelius. Kaip visada, didžiausią dėmesį skiriu išmaniųjų telefonų kameroms, todėl apžvalgose dominuoja nuotraukos ir video daryti išmaniaisiais telefonais. Šį kartą daugiau dėmesio skirta „S20+” ir „S20 Ultra” modeliams.

Dizainas ne visiems gali būti patrauklus

Prisipažinsiu, tai pirmieji „Samsung“ telefonai, kurie man pasirodė nelabai patrauklūs savo dizainu. „Samsung Galaxy S20 Ultra 5G” didelis, sunkus, o kameros išsikišimas – kaip svetimkūnis, kurį norisi nuimti. Jei anksčiau visi juokėsi iš „iPhone 11” kameros sprendimo nugarėlėje, tai dabar jis atrodo labai patraukliai lyginant su „Galaxy S20 Ultra”. Patiko tik tai, kad naujausiuose modeliuose ekrano kraštai beveik lygūs ir nėra didelio užlenkimo, o šoninėmis funkcijomis vis dar galima naudotis.

Xiaomi Mi Note 10, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, iPhone 11 Pro

Blizgančios telefono nugarėlės atrodo patraukliai, bet naudojant susiduriu su dviem trūkumais: tokie telefonai labai slidūs, o fotografuojant prieš saulę, ant objektų matosi nugarėlės atspindžiai. Taigi, dėklas yra neišvengiamas, nors ir paslepia visą telefono grožį. Kai kurie gamintojai sugalvojo matines išmaniojo nugarėles, kurios man asmeniškai atrodo patraukliau bei praktiškiau.

Techniniai parametrai

Taip, kiekvienais metais sulaukiame geresnio ir galingesnio procesoriaus, tačiau skirtingoms rinkoms jis skiriasi. Jungtinės Valstijos gauna flagmanus su „Snapdragon 865”, o Europa su „Exynos 990”. Kompanijos atstovai kaip visada teigia, kad jie veikia identiškai, tačiau „AndroidAuthority“ ir „Mrwhosetheboos“ palyginimas rodo, kad geresnis pasirinkimas yra su „Snapdragon“ procesoriumi.

Samsung Galaxy S20+ ir Samsung Galaxy S10+

Mažiausia darbinė telefono atmintis prasideda 8GB RAM, kuri yra „S20” ir „S20+” modeliuose, o „Ultra“ turi net 12GB. Gaila, bet vidinė telefono atmintis yra tik 128GB visuose modeliuose, kai praėjusių metų modelius galima rinktis net iki 1TB vidine atmintimi. „Samsung Galaxy S20 Ultra” turi ir kitų versijų, tačiau Lietuvoje kol kas tik vienas pasirinkimas.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Žinoma, visuose šiuose modeliuose yra galimybė praplėsti micro SD kortele net iki 1TB. Trūkumas tas, kad mano bandyta „Samsung“ kortelė, kuri palaiko 4K raiškos video failus, 8K formato nepripažįsta. Įrašas išsaugomas vidinėje atmintyje. Taip pat pasirinkus tiek 4K, tiek FullHD filmavimą 60 kadrų per sekundę, failai išsaugomi taip pat vidinėje atmintyje. Taigi, vidinė telefono atmintis greitai gali užsipildyti, jei naudosite maksimalią raišką. Palyginimui, 1 minutė filmuota 8K raiška užima apie 600MB.

64MP prieš 12MP

Pastaraisiais metais kompanijos pradėjo manipuliuoti skaičiais ir siūlo vis daugiau pikselių savo išmaniųjų telefonų kamerose. „Samsung Galaxy S20” ir „Samsung Galaxy S20+” vilioja trimis: 64MP raiška teleobjektyvo, 12MP plataus ir 12MP itin plataus kampo kameromis. „S20+” taip pat turi 0.3MP „TOF“ sensorių gylio efektui. Nežinau ar tai atnaujinimų trūkumas, bet kaip teigia „Samsung“, su 64MP bus geresnė raiška, kuri išlaiko aiškumą. Iš tiesų, skirtumas labai minimalus, o didžiausia bėda – fokusas. Jei nori fotografuoti tokia raiška, kamera labai sunkiai sufokusuoja norimą objektą.

Samsung Galaxy S20+ 5G
Verta pastebėti, kad fotografuojant „Galaxy S20+” maksimalia 64MP raiška, priartinti galima tik 6 kartus. Naudojant 12MP kamerą, priartinti galima net iki 30 kartų. Nesitikėkite tobulo ar geresnio rezultato už fotoaparatu darytas nuotraukas, naudojant brangų teleobjektyvą. Mobiliuoju telefonu priartinimas iki 30 kartų realus, tačiau kokybės nesitikėkite. Nors priartinimas 10 kartų jau pakankamai geras ir drąsiai publikuojamas socialiniuose tinkluose.

Patinka tai, kad galima rinktis 2, 4, 10, 20 ar 30 kartų priartinimą ir nereikia braukyti ant telefono ekrano. Tiesa, naudojant pagrindinę 12MP kamerą yra trys pasirinkimai – pagrindinė, itin plataus kampo ar priartinimas, kurį paspaudus iškart priartina tris kartus, o papildomai galima rinktis iš jau minėtų priartinimo trumpinių.

Nuotraukų palyginimui su „Samsung Galaxy S20+” pasirinkau „iPhone 11 Pro”, kurio maksimali kameros raiška tik 12MP, tačiau rezultatas atrodo labai panašus. Mano manymu, „Samsung“ telefonu darytuose nuotraukose spalvos kartais atrodo per ryškios ir nenatūralios, bet yra tokių, kuriems tai labiau patinka. Vienintelis „iPhone 11 Pro“ trūkumas, jog maksimalus 10 kartų skaitmeninis priartinimas neprilygsta „Samsung Galaxy S20+”. Rezultatą įvertinkite patys.

Viliojantys 108MP

Kur kas patraukliau atrodo „Samsung Galaxy S20 Ultra“, kuris turi net keturias kameras – 108MP plataus kampo (26mm) su f/1.8 diafragma, 48MP teleobjektyvo (103mm) su f/3.5 diafragma bei 10 kartų hibridiniu optiniu priartinimu, 12MP itin plataus kampo (13mm) su f/2.2 diafragma ir 0,3MP „TOF“ sensoriumi.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
Kadangi komentaruose daugelis mini būtent „Xiaomi“ kaip alternatyvą, todėl ir nuotraukas bei video „Galaxy S20 Ultra” palyginau su „Mi Note 10“, kuris buvo pirmasis išmanusis telefonas su 108MP kameros raiška. Asmeniškai man, „Xiaomi“ kameros programėlė kur kas įdomesnė, o „Samsung“ kosminis 100 kartų priartinimas praktiškai nenaudojamas. Gal nuotraukų kokybei turi įtakos programinės įrangos atnaujinimų trūkumas, bet pirminė patirtis nebuvo džiuginanti.

Taip, „Samsung Galaxy S20 Ultra” veikia ir fotografuoja daug greičiau nei „Xiaomi Mi Note 10”. Portreto režimu darytos nuotraukos „Samsung” flagmano atrodo kur kas geriau nei pigesnio „Xiaomi”. Gerai ir tai, kad dabar „Samsung Galaxy S20“ serijos telefonais profesionaliu režimu galima ne tik fotografuoti, bet ir filmuoti. Tiesa, tuomet negali naudoti itin plataus kampo kameros, o priartinti galima skaitmeniniu būdu tik 10 kartų. Keista, jog pigesniame „Xiaomi Mi Note 10” pasirinkus rankinius nustatymus fotografavimui, galima naudoti visas kameras, kurios yra net penkios.

Nuotraukų rezultatas atrodo geresnis „Samsung Galaxy S20 Ultra” nei „Xiaomi Mi Note 10“, tačiau skirtumas nėra toks didelis kaip šių telefonų kaina. Kartais net pigesnio „Xiaomi“ nuotraukos man pasirodė patrauklesnės. Manau, kad galutinis rezultatas kiekvienam bus kitoks, nes vieniems patinka daugiau spalvų, kontrasto, o kitiems kaip tik atvirkščiai.

Video filmavimas su apribojimais

Man vis dar keista, kai kompanijos siūlo funkcijas, kurios praktiškai nenaudojamos realiame gyvenime. 8K filmavimas vilioja, bet mes dar plačiai nenaudojame net 4K, ką jau kalbėti apie 8K. Kompiuterių su tokia raiška vargu ar kas naudoja, o pirkti televizorių, kuris gali atkurti tokį vaizdą yra nelabai praktiška. Norėtųsi kokybiško 4K raiškos vaizdo, o ne filmavimo tam, kad vėliau iš vaizdo failo pasidarytum nuotrauką. Bent jau taip reklamuojasi „Samsung“. Kiek bandžiau tai padaryti, tai nuotrauka atrodo išplaukusi ir toli gražu iki idealaus detalumo.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

„Samsung Galaxy S20 Ultra”, kaip ir kiti šios serijos išmanieji, leidžia filmuoti 60 kadrų per sekundę (ir 4K, ir FullHD), tačiau tuomet galima naudotis tik viena kamera. Neišeina naudoti nei optinio hibridinio priartinimo (tik skaitmeninis), nei itin plataus kampo. Stabilumas testavimo metu buvo geras tik FullHD raiška. Tikiuosi, kad su atnaujinimais šią situaciją kompanija ištaisys.

Samsung Galaxy S20+

Naujuose „Samsung“ flagmanuose atsirado profesionalaus filmavimo režimas, kuris turėtų džiuginti mėgstančius kurti vaizdo turinį ir turėti galimybę kontroliuoti kai kuriuos nustatymus. Tačiau „Samsung“ ir čia neišbaigė iki galo šios funkcijos. Vėl tik pagrindinė kamera be itin plataus kampo pasirinkimo, o priartinimas vėl – tik 10 kartų ir skaitmeninis.

Kalbant apie stabilumą, tai „Xiaomi Mi Note 10” mane labiau pradžiugino nei „Galaxy Ultra“. Filmavau 4K raiška 30 kadrų per sekundę abiem telefonais, kur galima naudotis visomis kameromis.

Samsung Galaxy S20+ ir Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Talpesnės baterijos, tačiau rezultatas tas pats

Padidėjo ne tik kamerų megapikselių skaičius, bet ir visų „S20” serijos išmaniųjų baterijų talpos. „Samsung Galaxy S20” turi 4000 mAh, „Samsung Galaxy S20+” 4500 mAh, o „Samsung Galaxy S20 Ultra” net 5000 mAh talpos baterijas. Skaičiai atrodo patraukliai, bet rezultatas liko toks pat kaip praėjusių „S10” serijos modelių. Labiausiai nuvilia mažiausias ir pigiausias „Galaxy S20” – vos diena naudojimosi. Taip pat ir kiti modeliai – nebuvo skirti naudojimuisi dviem parom (nors „iPhone 11 Pro Max“ puikiai atlaiko). Gerai, kad dabar karantinas ir elektros lizdas visada šalia. Žinoma, su atnaujinimais situacija turėtų pagerėti, bent jau taip sako „Samsung“ atstovai.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
Taip pat reiktų atkreipti dėmesį, kad naujieji flagmanai jau turi 120 Hz ekrano atnaujinimo dažnį ir galima mėgautis sklandesniu ekrano slinkimu ir realistiškesnėmis animacijomis, tačiau tai be abejonės turi įtakos ir baterijos tarnavimo laikui. Nustatymuose galima persijungti į 60 Hz, taip galėsite ilgiau naudotis telefonu be įkrovos. Verta pastebėti, kad didesnis atnaujinimo dažnis yra galimas pasirinkus tik 2400x1080 ekrano raišką.

Apibendrinimas

Technologiškai naujieji „Samsung“ flagmanai išties patrauklūs ir tai didelis kameros atnaujinimas lyginant su praėjusių metų modeliais. Gaila, kad programinės įrangos trūkumai neleido maksimaliai išnaudoti šių išmaniųjų telefono kameros privalumų. Ačiū telekomunikacijų bendrovei „Telia” už galimybę išbandyti „Xiaomi Mi Note 10”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)