Naująjį duomenų centrą sudaro 12,2 metro ilgio baltas cilindras, kuriame yra 864 serveriai. Šis centras jūros dugne gali gulėti iki penkerių metų.

Elektros energija naujajam centrui iš Orknio atsinaujinančiosios energijos šaltinių tinklo, kurį sudaro vėjo turbinos ir potvynių jėgainės, tiekiama povandeniniu kabeliu, kuriuo į krantą ir į internetą taip pat perduodami serveriuose saugomi duomenys.

„Daugiau nei pusė pasaulio gyventojų gyvena per maždaug 120 mylių (193 km) atstumą nuo krantų. Įrengiant duomenų centrus vandenyje netoli pakrantės miestų, duomenims iki pakrantės bendruomenių reikės keliauti trumpą atstumą“, – pranešime teigė „Microsoft“.

Bendrovė taip pat pažymėjo, kad kone daugiausia išlaidų ant kranto veikiančiuose duomenų centruose reikalauja aušinimo sistemų palaikymas, tuo tarpu jūroje įkurti centrai aušinami vandeniu. Be to, įrengti duomenų centrą vandenyje galima kur kas greičiau negu pastatyti jį ant kranto.

Minusas yra tas, kad vandenyje sugedę kompiuteriai nebegali būti pataisomi, o patys centrai yra labai maži, palyginti su milžiniškais ant kranto esančiais centrais, kurie naudojami pasaulio informacijos saugojimui.

Cilindrą Prancūzijoje pagamino laivų statykla „Naval“.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)