Daugeliui „Asus“ vis dar siejasi su kompiuteriu, o ne su išmaniuoju telefonu. Pirmas mano bandytas šios kompanijos modelis „Asus Zenfone 2“ buvo išskirtinis, nes pirmasis rinkoje pasiūlė išmanųjį su 4 GB RAM darbinės atminties. Dabar, žinoma, tai jau nieko nestebina.

Šį kartą naujausias „Asus Zenfone 5“ jau turi dirbtinio intelekto technologiją, kurią pirmieji pasiūlė „Huawei“ savo flagmanuose. Veido atpažinimas, dviguba pagrindinė kamera, puiki išvaizda, o svarbiausia – patraukli kaina. „Asus Zenfone 5“ Lietuvoje kainuoja 399 Eur.

Patrauklus ir labai panašus į „iPhone X“

Pirmas įspūdis, žinant telefono kainą, išties puikus. Net 6.2 colių ekraną turintis „ZenFone 5“ rankose nepasirodė labai didelis didelis. Kraštinių santykis, kaip ir dauguma naujų išmaniųjų telefonų, 18,7:9 užpildantis 90 proc. stiklu dengtą korpusą. Tiesa, viena ranka jį valdyti nelabai pavyks, bet skaityti naujienas ir žaisti žaidimus bus patogu.

iPhone X ir Asus Zenfone 5

Turėjau galimybę išbandyti sidabrinės spalvos „Zenfone 5“ telefoną. Spindinti nugarėlė atrodo labai solidžiai, o ir įbrėžimai ant tokio paviršiaus beveik nematomi. Per trumpą naudojimosi laikotarpį, pavyko išsaugoti telefoną puikios būklės. Ko negalėčiau pasakyti apie juodos spalvos telefonus.

Besinaudojant šiuo išmaniuoju, aplinkiniams pirmas įspūdis susidarė jog tai „iPhone X“. Ekrano viršuje esanti išėma („The Notch“) yra kopija brangiausio „Apple“ telefono. Dauguma kompanijų dabar tai daro. Geriausia tai, kad „Android“ telefonuose paliekama galimybė rinktis – naudotis telefonu su išėma ar turėti įprastą ekraną.

Man pasirodė, kad populiarųjį „iPhone“ modelį „Asus“ kompanija bando kopijuoti ne tik išvaizda, bet ir animuotais personažais. „iPhone X“ turi „Animoji“, „Samsung Galaxy S9“ savo animuotus jaustukus, o „Asus Zenfone 5“ siūlo „ZeniMoji“. Susikuri trumpą video su animuotu gyvūnu ir daliniesi su artimaisiais ar draugais. Labiausiai tai patiko mano dviejų metų sūnui.

Dirbtinis intelektas ir flagmano savybės

„Asus Zenofe 5“ išmanusis turi dirbtinio intelekto („AI“) funkcijų rinkinį, kurį aprūpina „Snapdragon 636“ procesorius. Teoriškai, kuo daugiau naudositės išmaniuoju, tuo telefonas geriau veiks. Praktiškai reikia daugiau laiko, kad galėtum tai įvertinti. Lietuvoje „Zenfone 5“ siūlomas su 4 GB RAM ir 64 GB vidinės atminties. Galima praplėsti micro SD kortele iki 2 TB arba naudotis antrąja SIM kortele. „Google Drive“ 1 metams duoda 100 GB vietos papildomai.

Telefonas turi „Asus ZenUI 5“ vartotojo sąsają su naujausia „Android Oreo“ operacine sistema. Gal ne visiems patiks, bet telefoną gausite iš anksto įdiegtomis papildomomis programėlėmis, nors man tai netrukdė. Verta pasinaudoti „Mobilus tvarkytuvas“ programėle, kurioje galite matyti sunaudoto interneto kiekį, išvalyti atmintį ar reguliuoti akumuliatoriaus naudojimą. Man patiko.

Jei turite ką slėpti nuo aplinkinių, apsaugoti šį telefoną galima net tik piršto atpažinimo pagalba, bet ir veido atpažinimu. Veikė visai greitai, tik kartais reikėdavo išjungti ir įjungti ekraną, nes ne visada užfiksuodavo veidą.

„Selfiemaster“ programėlė mėgstantiems selfius. Jei jaučiatės per senas, ši programėlė išlygins visus jūsų veido nelygumus. Taip pat galėsite tiesiogiai transliuoti į savo „Facebook“ ar „Youtube“ paskyras. Man atrodo, ši funkcija turėtų būti itin patraukli dailiosios lyties atstovėms. Tiesa, veidas atrodo kiek netikroviškai, o 8 MP priekinė kamera ne tokia gera kaip galinė.

Labiausiai man patiko, kad „Asus Zenfone 5“ turi galimybę įrašinėti pokalbius ir nereikia siųstis jokių nemokamų programėlių, kuriose reikia sutikti su įvairiomis sąlygomis ar matyti nereikalingą reklamą.

Užkliuvo naršymo juosta, esanti apačioje. Nustatyta, jog ji automatiškai išnyksta. Norint pasidalinti nuotrauka, tuomet naršymo juosta uždengia pasirinkimus. Geriau nustatymuose palikti visada matomą. Tuomet pasirinkimai yra virš naršymo juostos ir netrukdo atlikti norimas funkcijas.

„We Love Photo“ moto duoda į kaulus flagmanams

Dauguma kompanijų savo telefonuose akcentuoja kameros galimybes. Ne išimtis ir „Asus Zenfone 5“. Šio telefono šūkis - „We Love Photo“. Šią sritį „Asus“ tobulina ir tai daro gerai. Teko bandyti praėjusiais metais „Asus Zenfone 3 Zoom“ modelį, kuris turi 2.3 optinį ir 5 kartus skaitmeninį priartinimą. Dienos metu, nuotraukų kokybė buvo išties puiki.

Asus Zenfone 5

Šiais metais kompanija bando suvilioti „Asus Zenfone 5“ telefone veikiančiu dirbtiniu intelektu. Kamera atpažįsta 16 scenų ir parenka tinkamus nustatymus, kad gautųsi puikus rezultatas. Jei naudojant „Huawei P20 Pro“ telefoną pamatysite akivaizdžius skirtumus (labai daug spalvų), tai „Zenone 5“ net nepastebėsite ar kas pasikeis. Nuotraukos geros ir be perdėtų spalvų, kurias vėliau patys galite pakoreguoti. „ZenFone 5“ yra išmanusis telefonas, kuris mėgsta nuotraukas tiek, kiek jūs jas darote, taip skelbia pati kompanija.

„Asus Zenfone 5“ turi dvigubą pagrindinę kamerą su 12 MP f/1.8 diafragmos „Sony“ IMX363 jutikliu ir optiniu vaizdo stabilizatoriumi. Antra - 8 MP f/2.0 diafragmos 120 laipsnių plataus kampo objektyvas. Man labiau patinka dvigubas optinis priartinimas, nei išgaubta nuotrauka. Žinoma, kartais tokia foto turi žavesio. Bet dažniau, tai atrodo keistai.

Kamera taip pat turi lankstų „Pro“ režimą, palaikantį RAW ir išlaikymą nuo 1/10000 iki 32 sekundžių. Gaila nespėjau išbandyti naktį. Tokiu atveju, visada patartina naudoti trikojį, norint fotografuoti tokiu režimu. Vakare automatiniais nustatymais kokybė nesiekia flagmanų, bet pasistengus galima padaryti gerą kadrą.

Mano manymu „Asus Zenfone 5“ savo kainos kategorijoje yra puikiai fotografuojantis telefonas. „DxOmark“ specialistai šį telefoną įvertino 90 balais, kai „iPhone 8“ tik 92. Kamera veikia greitai, spalvos natūralios, o HDR funkcija veikia geriausiai iš mano visų bandytų „Android“ telefonų. Net ir flagmanų. Taip pat yra „Super Resolution“ režimas, kuris fiksuoja nuotraukas net 49 MP raiška. Skirtumo didelio nepastebėjau telefone, bet kompiuteryje nuotrauka atrodė detalesnė. Gerai tuo, kad tuomet failo dydis šiek tiek didesnis ir redaguojant mažiau prarandama kokybė. Tiesa, fotografuojant objektus iš arti, nevisada tinkamai sufokusuodavo.

Labiausiai nustebino video kokybė. „Asus Zenfone 5“ leidžia filmuoti 4K raiška, o tai vidutinės klasės telefonui prideda solidumo. Už šią kainą konkurentas panašiais parametrais „Nokia 7 Plus“, kuris taip leidžia filmuoti 4K 30 kadrų per sekundę. „Huawei P20 Lite“ ar „Huawei Mate 10 Lite“ nuotraukų kokybe jei ir nenusileidžia, tai video atrodo labai prastai.

Apibendrinimas

Originaliu ir išskirtiniu dizainu „Asus Zenfone 5“ negali pasigirti, nes tiesiog turi labai daug panašumų su „iPhone X“. Tai, kas vadinama dirbtiniu intelektu „Zenfone 5“ telefone („AI Display“, „AI Boost“ ar „AI melodija“), kelia abejonių. Vienintelis matomas „AI“ naudojimas yra kameros programėlėje, kai pavyzdžiui „Sony“ išmaniuosiuose ta pati funkcija veikia algoritmų pagalba ir nereikia sakyti vartotojams, kad tai dirbtinis intelektas.

„Snapdragon 636“ procesorius nėra greičiausias, tačiau jis susitvarko su dauguma užduočių, o jei daugiausia naudojate telefoną naršymui internete, pranešimų siuntimui ir vaizdo įrašų peržiūrai, tai yra daugiau nei pakankamai.

„Asus Zenfone 5“ turi 3300 mAh talpos nekeičiamą bateriją, kuri puikiai atlaiko darbo dieną. Žinoma, jei daug filmuosite ir fotografuosite, teks ieškoti kur įkrauti. Gerai tuo, kad turi greito krovimo funkciją ir 60 proc. baterijos pakraus per 38 minutes. Dar nėra tokio išmanaus telefono, kuris atlaikytų savaitę. Kiek naudositės, tiek dažnai reikės ir krauti. Gaila, kad nėra jokios apsaugos nuo dulkių ir vandens, kas galėtų šį modelį padaryti dar patrauklesnį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)