Į dūmais pripildytas patalpas ugniagesiai veržiasi su specialiais kostiumais ir kvėpavimo sistemomis. Oro balionai ant ugniagesių nugarų yra sunkūs ir dideli, tačiau jie dažnai yra tiesiog būtini. Oro tokioje sistema pakanka apie 30-45 minutėms, o tuomet oro balioną reikia keisti. Tačiau, deja, tai ne visada yra įmanoma.

Užgriuvusios nuolaužos ar netikėtai pasisukusi ugnies plitimo krypti gali užkirsti pasitraukimo kelius. Tai nutinka nuolat. Tuomet kiti komandos nariai veržiasi pirmyn, gelbėdami įstrigusius ugniagesius. Tačiau kas jei pirmiau pasibaigs oro atsargos?

Buvę ugniagesiai kartu su verslo partneriais nusprendė išspręsti šią problemą. Jie išrado naujos kartos vandens žarną su integruota oro tiekimo linija. Tiesiai iš sunkvežimio oras gali būti tiekiamas į ugniagesio kaukę. Prie žarnos lengva prisijungti, o oro atsargos apskritai niekada nesibaigia – jas prižiūri prie sunkvežimio likę žmonės.

„Lifeline Firehose“ vandens žarna turi integruotą oro tiekimo liniją

Lifeline Firehose“ pavadinta žarna nepakeičia įprasto oro baliono ir visos sistemos. Tačiau ji gali užtikrinti nenutrūkstamą oro tiekimą, jei ugniagesiai yra kur nors įkalinti. Ugniagesiai bet kuriuo atveju naudoja žarnas, tai kodėl jomis netiekus ir oro, jei to prireiktų? Net jei įkalinti ugniagesiai neturėtų tokios įrangos, „Lifeline Firehose“ galima perduoti ir per pakankamai nedidelį plyšį.

„Lifeline Firehose“ bandymai atliekami jau metus. Per šį laiką ugniagesiai įsitikino šio išradimo galimybėmis gelbėti gyvybes. Jie taip pat suprato, kad „Lifeline Firehose“ galima panaudoti ir kitose situacijose. Tradicinė ugniagesių kvėpavimo įranga yra pakankamai didelė ir sunki, su ja sudėtinga prasibrauti pro siaurus plyšius. „Lifeline Firehose“ yra standartinės žarnos pločio. Prie jos prisijungęs ugniagesys gali prašliaužti pro nedidelius tarpus, o tuomet ją panaudoti pagal pagrindinę numatytą funkciją – lieti vandenį ant ugnies šaltinių.

Tikriausiai geriausia tai, kad „Lifeline Firehose“ – tai buvusių ugniagesių išradimas. Profesionalai savo srityse visada pastebi problemas ir gali pirmieji sugalvoti, kaip jas efektyviai išspręsti. Nors „Lifeline Firehose“ nepakeis tradicinių priemonių, šis išradimas kai kuriose situacijose gali padėti išgelbėti ne vieną gyvybę.