Bet su manimi susisiekė kompanija „Phonect“ ir pasiūlė savo išmaniąją lemputę, kuri gali ne tik keisti spalvas, bet ir veikti kaip garsiakalbis. Iš pradžių tai man nuskambėjo kaip šiek tiek kvaila idėja, tačiau nutariau išbandyti.

Kodėl „Phonect“ turėtų būti geriau už alternatyvas be brandų?

Jau susitaręs su „Phonect“ nusprendžiau pasižiūrėti, ar yra kažkas panašaus, ką siūlytų konkurentai. Pasirodo, absoliučiai identišką lemputę konkurentai iš „eBay“ siūlo šiek tiek pigiau, tačiau be jokios įmonės logotipo.

Kodėl visgi galėčiau rekomenduoti rinktis produktą su brandu?

Visų pirma, jus pasitiks malonus, gražus ir gan aukštos klasės įpakavimas. Tikėjausi sulaukti lemputės, kuri bus įvyniota į paprastus „burbuliukus“, tačiau ji buvo supakuota ir gražią kartoninę dėžutę, buvo pridėta instrukcija.

Kitas, žymiai svarbesnis dalykas, negu dėžutė – garantija. Pirkdami iš „Amazon“ kažkokio prekės ženklo produkciją galite būti užtikrinti, jog kažkokios nelaimės atveju, viskas bus gerai ir visi nesklandumai bus sutvarkyti.

„eBay“ su tokiomis bėdomis iki šiol nesu susidūręs, tačiau iš „Amazon“ šią lemputę jums ir atsiųs greičiau, ir tikrai sutvarkys visas bėdas, jeigu jų bus, o „eBay“ visko būna. Jūs paprasčiausiai užmokėsite kelis eurus už savo saugumą ir ramybę, o jeigu jums tai nėra svarbu, tuomet galite pirkti iš „eBay“, nes produktas, ko gero, identiškas.

Lemputė atrodo gana paprastai ir šviečia neblogai

„Phonect“ lemputė atrodo gana paprastai – šviečiančią ir nešviečiančią dalis skiria garsiakalbis, bet daugiau jokių ypatingų detalių nėra. Gal ir gerai, kadangi vaizdo niekas nesugadina.

Kaip atrodo lemputės skleidžiama šviesa? Na, tai ne „Philips Hue“ ir kartais pritrūksta kontrastų tarp spalvų, tačiau apskritai, šviesa yra gana kokybiška ir spalvos yra pakankamai ryškios. Jeigu vakare norėsite mažiau ryškios šviesos, su programėle galima nustatyti minimalų ryškumą, kuris apšvies kambarį labai minimaliai.

Garsas 5.1 sistemos nepakeis, tačiau tenkins

Tikrai nesitikėjau iš garsiakalbio, įmontuoto į lemputę, kažkokio įspūdingo garso. Todėl „Phonect“ mane šiek tiek nustebino – atkuriamame garse netgi yra šiek tiek žemų dažnių, o garsumu ši lemputė lenkia bet kokį telefoną. Gal muzikai tokio garsiakalbio ir nenaudosite, tačiau raminantiems garsams ar net žadintuvui to bus per akis.

Vienintelė iš tikrųjų nuvilianti „Phonect E27“ detalė – programėlė

„Phonect E27“ yra prijungiama prie programėlės pavadinimu „JBSmartBulb“. Jau iš pavadinimo supratau, kad nieko čia gero nebus. Ir iš tikrųjų, programėlės išvaizda vėluoja mažiausiai 5 metais, funkcionalumo irgi nedaug – spalvų keitimas (galima keisti pačiam arba įjungti švytėjimą pagal muziką, ši funkcija veikia gerai), muzikos leidimas ir automatinis išjungimas po nustatyto laiko. Pastaroji funkcija neveikia. Taigi, programėlė atrodo baisiai, nėra labai patogi ir joje mažokai funkcionalumo. Bandžiau naudoti kitas programėlės, tačiau jų panaudoti nepavyko.

Tikėjausi daug blogiau, todėl galėčiau rekomenduoti

Imdamas šią lemputę apžvalgai aš tikėjausi, jog ji vos švies, jos garsiakalbis bus apverktinas, o programėlė vos veiks. Buvau neteisus. Na, gerai, programėlė yra nedaug geresnė, negu tikėjausi. Bet kaip produktui tik už maždaug 30 eurų, likau tikrai maloniai nustebintas – „Philips Hue“ kainuoja kelis kartus daugiau ir turi ne tiek ir daug privalumų, o ir garsiakalbio „Philips“ neįtaisė. Todėl galiu drąsiai rekomenduoti šį produktą.