ICO iš aukcionų tinklalapių, tokių kaip „eBay“, ir naudotų kompiuterių mugių nusipirko 200 kietųjų diskų, 20 USB atmintinių ir 10 mobiliųjų telefonų. Prietaisus ištyrė bendrovė „NCC Group“ ir išsiaiškino, kad beveik pusėje (48 proc.) buvo likę informacijos, o 11 proc. prietaisų buvo informacijos, kuri laikoma asmenine. Be to, mažiausiai dviejuose iš 200 kietųjų diskų buvo tiek asmeninės informacijos, kad ja pasinaudojus būtų galima pavogti pirmojo savininko tapatybę.

Atskira ICO atlikta apklausa rodo, kad vienas iš 10 žmonių prieš atsikratydamas mobiliojo telefono ar kompiuterio neišnaikina prietaise esančios informacijos. 21 proc. vartotojų naudotų mobiliųjų telefonų ir kompiuterių neišmeta, o parduoda. Amžiaus grupėje nuo 18 iki 24 metų šis skaičius dar didesnis ir siekia 31 proc.

Šiais laikais asmeninė informacija yra labai vertinga prekė. Prieš atsikratant senų prietaisų svarbu pašalinti juose esančią informaciją, kad ši nepatektų į blogas rankas. Dauguma žmonių mano, jog kompiuteryje paspaudus mygtuką „trinti“ duomenys sunaikinami, bet pareigūnai perspėja, kad juos galima lengvai atkurti.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)