Oficialiai „Tesla“ kompanija teigia, kad šis Elono Musko iššūkis ir yra tam paskelbtas, kad pasaulio IT specialistai pabandytų surasti galimas „Model 3“ kompiuterinės sistemos spragas.

Kaip praneša „Teslarati“, „Tesla“ kompanija žada už tokių spragų išaiškinimą padovanoti vidutinės klasės „Model 3“ elektromobilį, kurio rinkos vertė yra maždaug 33 000 JAV dolerių.

Pabandyti įsilaužti į „Model 3“ automobilio sistemą bus galima kovo mėn., kai Vankuveryje vyks „CanSec West“ konferencija. Jos metu bus skelbiamas „Pwn20Wn“ konkursas ir „hakeriai“ turės tris dienas „nulaužti“ „Model 3“ sistemai, atrakinti šį automobilį ir pasiimti jį sau dovanų.

„Tesla“ jau nuo 2014-ųjų yra paleidusi vadinamųjų bug’ų (klaidų, defektų – aut. past.) premijų programą, kuri iš esmės ir yra būdas užkirsti kelią įsilaužėliams ir leidžia iš anksto atskleisti saugumo spragas ir apdovanoti tai išaiškinusius žmones.

Pateikti savo informaciją apie jau rastas įvairiais klaidas, kurios yra susijusios su „Tesla“ kompanija, galima tiesiogiai „Tesla“ kompanijai, o kaip praneša bugcrowd.com, už naudingą informaciją kompanija pasirengusi sumokėti nuo 100 iki 15 000 JAV dolerių.

Tad kompanija per visą šios bug’ų premijų programos laikotarpį gavo daug naudingos informacijos ir pagerino elektromobilių saugumą. Akivaizdu, jog naujausias Elono ir jo kompanijos iššūkis sujudins pasaulio IT specialistus – kas gi nenorėtų nemokamai gauti „Model 3“ elektromobilio?

Ir geriausia, kad iš šio konkurso naudos gaus visi. Gamintojas savo elektromobilius padarys dar saugesnius, kas jų savininkams yra itin svarbu, o „hakeriai“ galės savo žinias panaudoti itin produktyviai ir už tai gaus išties rimtą dovaną.