„Siekdamas apsaugoti Montanos gyventojų asmeninius ir privačius duomenis nuo Kinijos komunistų partijos, uždraudžiau „TikTok“ Montanoje“, – po įstatymo pasirašymo tviteryje paskelbė G. Gianforte.

Pagal naująją tvarką nuo 2024 metų sausio 1 dienos programėlių parduotuvėms draudžiama siūlyti šią vaizdo įrašų dalijimosi programėlę, taip pat valstijoje „TikTok“ negalės veikti kaip įmonė.

Už kiekvieną dieną, kai socialinio tinklo platforma vis dar bus prieinama, programėlių tiekėjai turės sumokėti 10 000 JAV dolerių baudą. Vartotojams bauda negresia.

„TikTok“ kol kas nereagavo į teisinius pakeitimus. Tikimasi, kad bus teikiami ieškiniai, kuriais bus ginčijamas draudimas, motyvuojant teise į saviraiškos laisvę.

Kinijos bendrovei „ByteDance“ priklausanti „TikTok“ jau buvo uždrausta naudoti Kanados, Australijos, Naujosios Zelandijos, Didžiosios Britanijos ir JAV vyriausybių išduotuose įrenginiuose, kilus abejonių dėl kibernetinio saugumo.

Programėlė turi daugiau nei milijardą vartotojų visame pasaulyje ir yra labai populiari JAV ir Europoje, todėl kyla nuogąstavimų, kad Kinijos valdžios institucijos ir slaptosios tarnybos gali per ją rinkti informaciją arba skleisti įtaką. Bendrovė tokius kaltinimus atmeta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją