Jūsų dėmesiui – Benitos Antanaitytės, „Senukų“ specialistės patarimai, padėsiantys išsirinkti skirtingo amžiaus vaikams tinkančias priemones išmaniems mokslo metams, rašoma pranešime spaudai.

Ikimokyklinukams ir pradinukams

Patiems jauniausiems moksleiviams daug išmaniųjų įrenginių nereikia – jiems gali užtekti ir vaikiško išmaniojo laikrodžio bei planšetės.

Anot specialistės, planšetės yra puikus sprendimas tėvams, norintiems lavinti vaiko kūrybiškumą ir smalsumą.

„Pradinių klasių moksleivius galima lavinti į planšetę įdiegus specialias piešimo, loginio mąstymo ar užsienio kalbų programėles. Jos mokymąsi paverčia smagiu žaidimu ir leidžia vaikui labiau įsitraukti į mokymosi procesą“, – atkreipia dėmesį specialistė.

Renkant planšetę pradinukui, rekomenduojama įvertinti baterijos veikimo laiką, vidinės atminties parametrus ir belaidžių sąsajų privalumus.

Tuo tarpu vaikiški išmanieji laikrodžiai naudingi dėl galimybės stebėti vaiko buvimo vietą ir kelionės maršrutą, o prireikus – susisiekti. Vaikas ir pats gali paskambinti trimis iš anksto į laikrodį įvestais telefono numeriais. Be to, toks išmanusis laikrodis yra atsparus vandeniui ir dulkėms, tad tėvams neteks nerimauti, kad laikrodis nebeveiks vaikui sušlapus ar išsipurvinus.

Paaugliams

Paauglių poreikiai skiriasi nuo mažųjų – tarpusavio bendravimui, asmeninei saviraiškai ir namų darbams ruošti jiems reikalingas tiek išmanusis telefonas, tiek nešiojamasis kompiuteris.

B. Antanaitytė pataria, kad tėvai, rinkdami telefoną paaugliui, atkreiptų dėmesį ne tik į būtinąsias prietaiso funkcijas, bet ir į vaiko pomėgius: „Jei vaikas domisi fotografija, leiskite jam išsirinkti telefoną su itin kokybiška kamera. O jei mėgsta kurti ir dainuoti – padėkite surasti įgūdžius lavinančių programėlių, apsvarstykite galimybę įsigyti ir asmenukių lazdą“.

Kalbant apie nešiojamąjį kompiuterį, jį reiktų rinktis atsižvelgiant į tai, kam jis dažniausiai bus naudojamas. Bet kuriuo atveju, geriausias sprendimas būtų kompiuterio paieškas pradėti nutarus, kokio galingumo procesoriaus ir kokio dydžio ekrano reikės mokslams.

Abiturientams ir studentams

Vyresniųjų klasių moksleiviai ar universiteto studentai be įprastų išmaniųjų įrenginių – kompiuterio ir telefono – ima domėtis naujovėmis ir ieškoti madingų, kasdienybę palengvinančių elektroninių prietaisų. Vienas tokių – belaidės ausinės.

„Ausinės – vienas mėgstamiausių jaunuolio stiliaus atributų ir galimybė išreikšti save. Šiandien ausinių pasirinkimas didžiulis – skiriasi jų dizainas, spalvos, prekiniai ženklai. Puikus sprendimas būtų pasiūlyti jaunuoliui ausinėms susitaupyti ir jas įsigyti pačiam – taip jis ne tik pats išsirinks norimas ausines, bet ir išmoks tvarkyti savo finansus“, – pataria „Senukų“ specialistė.

Ieškant šio stiliaus atributo, pirmiausia rekomenduojama nuspręsti, kokio tipo ausinės geriausiai atitiktų poreikius – standartinės laidinės ar šiuo metu itin populiarios belaidės. Tuomet reiktų įvertinti jų patogumą ir kokybę, gebėjimą slopinti aplinkinį triukšmą.

Aktyviems ir daug sportuojantiems abiturientams bei studentams patariama įsigyti ir išmaniąją apyrankę – ji padės sekti fizinio aktyvumo rodiklius. Specialistė siūlo rinktis apyrankę su kuo ilgesniu baterijos veikimo laiku – kai kurie pilnai įkrauti modeliai veikia net iki 48 val., tad gali puikiai tikti net ir aktyviai sportuojantiems.

Tuo tarpu, jei jaunuolis vienu metu naudojasi keliais skirtingais išmaniaisiais įrenginiais, rekomenduojama su savimi nešiotis ir išorinę bateriją.

„Išorinė baterija – puikus sprendimas, kuomet išsikrauna arba beveik išsikrauna jūsų vaiko naudojami prietaisai. Tokios baterijos talpa siekia nuo 2000 mAh iki 20 000 mAh – kuo talpa didesnė, tuo daugiau įrenginių galima įkrauti“, – pataria B. Antanaitytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją