Laimės tyrimų instituto Danijoje atliktoje studijoje dalyvavo 1095 žmonės, padalinti į dvi grupes, kurių viena nuolat vartojo socialinį tinklą, o kita liovėsi tai dariusi.

„Pasirinkome „Facebook“, nes šį socialinį tinklą vartoja dauguma įvairaus amžiaus grupių žmonių“, – sakė instituto vadovas Meikas Wikingas antradienį Kopenhagoje.

Po savaitės žmonės, kurie per tą laiką nebuvo prisijungę prie „Facebook“, sakė, kad jaučiasi labiau patenkinti savo gyvenimu, o 88 procentai jų save laikė „laimingais“; kitoje grupėje tokių žmonių buvo 81 procentas.

Maždaug 84 proc. pirmos grupės žmonių sakė, kad jiems patinka jų gyvenimas, lyginant su 75 proc. kitoje grupėje, ir tik 12 procentų save laikė nepatenkintais, kai antroje, toliau „Facebook“ tinkle bendravusioje grupėje tokių buvo 20 procentų.

„Užuot atkreipę dėmesį į tai, ko mums tikrai reikia, mes, deja, esame linkę kreipti dėmesį į tai, ką turi kiti žmonės“, – rašo tyrimo autoriai.

Kitaip tariant, socialinio tinklo „Facebook“ vartotojai 39 procentais yra linkę jaustis nelaimingesniais už tuos, kurie jo nevartoja.