Pirmoji šalyje 3,5G kartos mobiliojo interneto paslaugas pasiūliusi "Bitė Lietuva" mano, kad "Neltės" pasirinkta technologija neturi perspektyvų ir bendrovė neprivilios daug klientų.

Tuo tarpu "Omnitel" kol kas susilaiko nuo bet kokių komentarų apie "Neltę" ir savo konkurentės veiksmų nekomentuoja.

"Abejonių kelia pati "Neltės" pasirinkta technologija, kuri iš tiesų yra nišinė ir naudojama tik keliose pasaulio šalyse. Tokios įrangos tiekėjų taip pat yra labai mažai", - BNS sakė "Bitės Lietuvos" generalinio direktoriaus pavaduotojas verslo klientams Darius Montvila.

Pasak jo, "Neltė" su mobiliojo ryšio operatoriais ateityje negalės konkuruoti ir siūlomų paslaugų sparta.

"Neltė" trečiadienį paskelbė Klaipėdoje pradedanti teikti UMTS-TDD technologijos 3,5G kartos mobiliojo interneto paslaugas. Bendrovė rudenį šias paslaugas planuoja pasiūlyti ir Vilniuje bei Kaune, o kitais metais - daugelyje kitų didžiųjų miestų.

Įmonė skelbia siūlanti iki 1 megabitų per sekundę spartą, o vėliau ją ketina padidinti iki 3 ar 6 megabitų per sekundę.

"Bitė" jau dabar siūlo iki 3,6 megabito spartos paslaugos, o artimiausiu metu ją padidinsime iki 14,4 megabitų per sekundę, todėl "Neltės" siūloma sparta mūsų nestebina", - teigė D.Montvila.

"Bitei" įtarimų taip pat sukėlė "Neltės" teiginys, esą ji pasiūlė 3,5G kartos paslaugos. Bendrovės teigimu, "Neltės" teikiamos paslaugos iš tiesų veikia 3,5 GHz dažnių ruože, tačiau neturėtų būti priskiriamos 3,5G paslaugoms.

"Omnitel" atstovė ryšiams su žiniasklaida Daiva Selickaitė BNS sakė, kad "Omnitel" nuo komentarų šį kartą nusprendė susilaikyti.

"Yra buvę panašių anonsų. Kol kas nežinome rezultatų, tad sunku ką nors pasakyti šiuo atveju", - teigė ji.

"Omnitel" ir "Bitė" 3,5G kartos HSDPA technologijos mobiliojo interneto paslaugas pasiūlė birželio pradžioje. Bendrovės iki tol taip pat siūlė mobiliojo interneto sprendimus, tačiau duomenų perdavimo sparta buvo kur kas mažesnė.

"Neltė" skelbia per dvejus ketinanti atsiriekti apie 20 proc. proc. belaidžio plačiajuosčio interneto rinkos. Bendrovė UMTS-TDD technologijos paslaugas anksčiau siūlė tik didmenininkams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją