Jau 2012 metais JAV programinės įrangos kūrimo kompanija buvo informuota apie tinklaraštininką, kuris savo tinklaraštyje paskelbė ekranvaizdžius su pavogtomis kodų eilutėmis iš tuo metu dar neišleistos „Windows 8“ operacinės sistemos. Be to, įtariamasis yra kaltinamas ir bandymu parduoti „Windows server“ aktyvacijos raktus elektroninės prekybos svetainėje „eBay“.

Tam, kad išsiaiškintų informacijos tekinimo šaltinį ir patį tekintoją „Microsoft“ pradėjo tyrimą, peržvelgdama tinklaraštininko „Hotmail“ paskyrą. Tokiu būdu išaiškinta A. Kibkalo tapatybė ir jo veikimo būdas. Vyras sukūrė virtualų mechanizmą „Microsoft“ kompanijos tinkle, per kurį kėlė pavogtą informaciją į nemokamą internetinę saugyklą „SkyDrive“.

Pati kompanija savo veiksmus privatumo požiūriu laiko išimtiniais, bet legaliais remdamasi „Microsoft“ paslaugų teikimo sąlygomis. Jose rašoma, kad kompanija turi prieigą prie tų paskyrų duomenų, kurios yra saugomos kompanijos „Ryšių paslaugose“. Jos apima tiek elektroninius laiškus, tiek pokalbių sritis, tiek forumus ir kitas komunikacines priemones.

Taip pat paslaugų teikimo sąlygose priduriama, kad „Microsoft“ pasilieka teisę peržiūrėti duomenis, paskelbtus kompanijos „Ryšių paslaugose“ ir pašalinti bet kokią medžiagą savo nuožiūra.

Vis dėlto, kompanija, dažnai kritikavusi konkurentą „Google“ dėl jos automatiškai nuskaitomų vartotojų laiškų komerciniais tikslais, dabar pati lieka sudėtingoje pozicijoje. Na, o toks įvykis atnaujina susirūpinimą technologijų įmonių daromais privatumo pažeidimais – rašo bbc.com.