Išnykstančių žinučių režimas suteikia „Messenger“ bei „Instagram“ vartotojams galimybę apsikeisti trumpalaikėmis tekstinėmis bei audio žinutėmis. Šis bendravimo būdas labiau panašus į „Snapchat“, nei tai, ko tikėtumės iš „Messenger“ platformos. Siunčiami pranešimai, memai ir gifai yra laikini, o išėjus iš šio režimo visas turinys su pašnekovu pradings. Dar vienas įdomus dalykas yra tai, kad sumąsčius padaryti ekranvaizdį (angl. screenshot), apie tai bus informuotas kitas pokalbio dalyvis.

Pasak „Facebook“ komandos šis režimas turėtų padidinti privatumą bei saugumą, kas pastaruoju metu vis labiau trokštama iš paprastų vartotojų.

„Gera žinia ta, kad bendraujant pasitelkus naująją galimybę, visą informaciją matys tik pokalbyje esantys dalyviai. Išnykstančių žinučių režimas šiuo metu yra pasirenkama opcija, todėl jei kas nors padarys Jūsų pokalbio ekranvaizdį, kai naudojate išnykimo režimą, Jūs apie tai būsite informuoti. Kaip visada, galite užblokuoti ką nors ir pranešti apie pokalbį, jei jaučiatės nesaugus“, – teigiama „Facebook“ pranešime.

Pranešama, kad bent jau kol kas tokia galimybė bus prieinama JAV rinkoje bei keletoje kitų šalių. „Facebook“ kol kas neatskleidžia, kada ši naujovė bus pasiekiama visiems programėlės naudotojams. Analogiška situacija yra su tokiu funkcionalumu „Instagram“ socialiniame tinkle.

WhatsApp“ programėlė taip pat gavo panašią funkciją, o apie šias naujienas kūrėjai pranešė dar praėjusią savaitę. Nors ši funkcija šiek tiek skiriasi nuo „Messenger“ aplikacijoje esančio funkcionalumo, tačiau pagrindinė mintis išliko ta pati.