Anksčiau prognozuota, kad 2003 metais pardavimai gali išaugti iki 21 proc., tačiau dabar vyresnioji „Gartner“ analitikė Dorothy Lai savaitės pradžioje pateikė naujus spėjimus, pagal kuriuos pardavimų apimtys išaugs jau tik 9 proc. Singapūre surengtoje konferencijoje D.Lai teigė, jog „situacija rinkoje išlieka miglota“. Ekonomika atsistatinėja po truputį, o dabar dar iškilo ir Artimųjų Rytų klausimas. Ji išreiškė nuogąstavimus, dėl JAV karinių veiksmų Irake įtakos daugeliui, ne tik kompiuterių, rinkų.

Šią savaitę trečiojo metų ketvirčio rezultatus turėtų pateikti tiek „Intel“, tiek „Advanced Micro Devices“. Kompanijų atstovai jau įspėjo, jog pardavimų apimtys gali gerokai neatitikti ankstesnių prognozių. Specialistų prognozuojamas rinkos nuosmukis labiau atsilieps AMD, kuri, po „Athlon“ lustų sėkmės, iškovojo gana nemažą rinkos dalį. Ateinančių metų pirmoje pusėje AMD ketina pristatyti „Hammer“ procesorius, su kuriais siejamos milžiniškos viltys. Tačiau nežinomybę ir abejones kursto bręstantis karinis konfliktas Irake.

„Didžiąja Raudonąja Viltimi“ ir toliau išlieka Kinija. Valstybė, pakankamai nutolusi nuo Artimųjų Rytų, domina visus kompiuterinės technikos gamintojus, kadangi turi milžinišką potencialą. Įvairios kompanijos stengsis įsibrauti į Kinijos rinką ir išpešti kaip galima daugiau naudos.

Telieka stebėti įvykius Irake, o kitąmet bus aišku, ar labai klydo analitikai, pateikdami naujas prognozes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją