„Mums nebeužtenka pasikviesti daug pasiekusių verslininkų, kurie pasidalintų įkvėpiančiomis sėkmės istorijomis. Jau ir patys norime keisti pasaulį. Tai parodo įspūdingas startuolių aktyvumas. Net 54 komandos iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir Lenkijos renginyje pristatys savo idėjas. Kažkuriai gali pasisekti taip, kad apie ją netrukus bus plačiai kalbama“, - sako VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

Startuoliams skirtą renginį sudaro keturios dalys: paroda, verslo pristatymo konkursas, konferencija ir susitikimai su užsienio investuotojais akis į akį. Ketvirtadienį svečiai galės paklausyti Lietuvos investuotojų apžvalgos apie tai, kaip keitėsi startuolių bendruomenė 2013-aisiais. Savo sričių ekspertai taip pat papasakos apie derybas su investuotojais, patars, kaip su kukliu biudžetu suplanuoti gerą marketingo strategiją, pasidalins įžvalgomis apie kainodarą, dizainą. Sėkmę jau patyrusių startuolių „Vinted“ ir „CGTrader“ atstovai ant scenos papasakos apie savo darbo specifiką. Ketvirtadienį prasidės ir verslo pristatymo konkursas – per tris minutes sužavėti publiką ir komisiją ant scenos bandys 30 startuolių. Geriausius išrinks tarptautinė komisija, sudaryta iš rizikos kapitalo fondų ir verslo akseleratorių atstovų.

Penktadienį startuolių salėje laukia dar daugiau diskusijų. Čia bus pristatytos galimybės, kurios atsiveria startuoliams geriausiuose Europos verslo akseleratoriuose. Rizikos kapitalo fondų atstovai kalbės apie naujausias startuolių tendencijas. Ant scenos taip pat bus pasakojama, kaip suformuoti gerą komandą ir sėkmingai užauginti naują verslą, rašoma pranešime spaudai.

Abi renginio dienas savo inovatyvius produktus parodoje pristatinės 40 startuolių komandų iš Lietuvos ir kaimyninių šalių. Pridėjus verslo pristatymo konkurso dalyvius, skaičiuojama, kad renginio svečiai galės susipažinti su 54 startuoliais. Startuolių idėjas tikrins ir naujų talentų renginyje ieškos atstovai iš 24 rizikos kapitalo fondų ir 7 verslo akseleratorių. Tarp jų – didžiausias Izraelio rizikos kapitalo fondas „Pitango Venture Capital“, didžiausias rizikos kapitalo fondas Europos Sąjungoje „Balderton Capital“, jau anksčiau į lietuvių sukurtas idėjas investavę fondai „Wellngton Partners“, „Intel Capital“, geriausi Europos akseleratoriai „Oxygen Accelerator“, „Startup Boot Camp“.

„Login Startup Fair“ parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks progreso konferencijos „Login“ metu, balandžio 10-11 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją