Konferencijos atidarymo proga jos sumanytojas Arnoldas Rogoznyj sakė: „Kasmet galvojame, kokia turėtų būti „Login“ tema, kas šiuo metu yra svarbiausia technologijose, Lietuvoje, Pasaulyje. Šiemet buvo labai sunku apsispręsti, kadangi internetas tapo tiesiog neišvengiamas ir nieko nestebina. Internetas yra viskas. Dėl to ir pasirinkome šią temą – internetas yra viskas. Arba „Internet of everything“.

Šių metų konferencijos vadovė Ieva Dirvonskaitė džiaugėsi, kad šiemetinėje konferencija vėl paaugo - parengtos 7 salės, kuriose vyks įvairaus turinio pranešimai. „Pamatėme, kad šiais metais kiekvienas iš „Login“ lankytojų tikrai turės galimybę išsirinkti tokius pranešimus, kuriuos labiausiai norėtų išgirsti. Esu įsitikinusi, kad visi šie pranešimai bus labai įdomus. Ir nors konferencija plečiasi, vienam žmogui ji nė kiek nepadidėja – tu kaip žmogus turi lygiai tiek laiko, kiek ir turėjai, todėl per dieną gali paklausyti 7 ar 8 pranešimų, todėl reikėtų pačiam pasistengti pasivartyti programą iš apsilankyti ten, kur labiausiai reikia“.

VšĮ „Versli Lietuva“ vadovas Mantas Nocius akcentavo tai, jog šiemetinėje „Login“ konferencijoje kaip niekada daug dėmesio skiriama startuoliams ir sulaukta labai daug pačių startuolių dėmesio: organizuojami tiesioginiai startuolių susitikimai su investuotojais, Parengta „Login startup fair“ platforma startuolių prisistatymams, investuotojus viešais pristatymais bandys įtikinti 30 projektų kūrėjų, stenduose bus pristatyta 40 projektų. Išaugo ir potencialių investuotojų kiekis – pastarųjų pernai buvo 12, o šiemet net 24. Konferencijoje lankysis didžiausio Izraelio rizikos kapitalo fondo „Pitango“ atstovai, didžiausio Europoje fondo „Beldington“ atstovai, į „Yplan“ investavęs „Wellington fondas“, „Intel Capital“ atstovai, investavę į „CG Trader“. Naujų talentų dairysis ir 7 verslo akseleratorių atstovai.

„Adnet“ vadovas Linas Šiautkulis teigė, jog internetas kaip žodis nebetenka prasmės: „jaunoji karta visada yra prisijungusi ir jie nesuvokia, kas yra „ne internete“. Tai kaip žuvies klausti kas yra „vanduo“. Jos to nesuvokia, nes toje aplinkoje gimė“.

„Tokie ženklai leidžia geriau pajausti tą interneto vartotoją, geriau suprasti, kaip su juo komunikuoti, technologijos sukuria didelius lūkesčius – jūs siurbiate naujienas ir sugebate šimtą jų įsisavinti per minutę. Taip pat yra ir gyvame bendravime – jūs tikitės, kad mes kalbėsimės raktažodžiais, kad kalbėsime esmę ir tik tada žiūrėsite mums į akis, nes kitaip viskas vyksta įprastu ritmu“.

„Kaip atpažinti jaunąją skaitmeninę kartą? Jeigu jums skauda nugarą, vadinasi, esate „karta Y“, arba „Millenials“, nes ilgą laiką sėdėjote prie įrenginių. Jeigu skauda kaklą – esate „karta Z“, nes esate ir šiuo metu pasilenkę prie savo prietaisų. O jeigu nieko nebeskauda, žmogus jau yra „interneto kūnas“, arba kūnas, sukurtas tam, kad palaikytų internetą“, - sakė L. Šiautkulis.

Negalintys konferencijoje apsilankyti patys, transliaciją iš pagrindinės salės gali stebėti čia:

Transliacija iš DELFI salės:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)