Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad iš 10 renginyje prisistačiusių startuolių, IRT ekspertų komisija išrinko dvi inovatyviausias idėjas, kurių autoriai buvo apdovanoti galimybe dalyvauti tarptautinėje mainų programoje „Erasmus for Young Entrepreneurs“. Ši programa startuoliams suteikia galimybę iki 6 mėnesių stažuotis pasirinktoje užsienio įmonėje pas patyrusį verslininką: mokytis, keistis patirtimi ir tokiu būdu įgyti gebėjimų, reikalingų mažai įmonei valdyti. Be to, programos dalyviams mokama mėnesinė stipendija. Tuo tarpu priimantysis verslininkas išgirsta kitokį požiūrį į savo verslą bei gauna galimybę bendradarbiauti su partneriais kitose šalyse, susipažinti su naujomis rinkomis.

Ateityje – hidroponinė sodininkystė

Vienas iš nugalėtojų – Vaidas Gecevičius – pristatė technologinių inovacijų ir nestandartinių sprendimų projektą „Vizionierius“, kuris skiepija ir plėtoja inovatyvias idėjas. Viena tokių idėjų – išmani hidroponinių augalų auginimo sistema – buvo pristatyta ir lietuviškame forume.

„Ateities hidroponika – tai naši, švari, ekologiška, išmani, mažų gabaritų daržovių ar prieskonių auginimo sistema. Ją naudoti galima tiek buto patalpose, tiek lauko daržuose. Ši kintamo dydžio sistema gali tiekti skirtingą derlių, kurio pakaktų asmeniniam naudojimui ar nedideliam šeimos ūkiui. Susidūrus su besivystančia globalia ekonomika, klimato kaita, augančia pasaulio populiacija ir augančiais jos poreikiais, tai tampa ypač aktualu“, – startuolio idėją pristato V. Gecevičius.

„Kolegų pastabos motyvuoja, suteikia galimybę tobulinti idėją ar kuriamą produktą. Tai proga išgirsti kitų startuolių projektus, iš arti susipažinti su IRT inovacijų lauko specifika. Be to, tai puiki vieta užmegzti ryšius su įvairių sričių atstovais ir bendrai vystyti idėjas“, – pasakoja V. Gecevičius.

Produktyvumui gerinti – išmanioji programėlė

Kito geriausiai įvertinto startuolio autoriai – Dmitrijaus Babičiaus, Rasos ir Justino Pempių komanda – pristatė kasdienį produktyvumą skatinančią aplikaciją. Surašius užduotis, ji sugeneruoja spalvingą, populiarių arkadinių žaidimų dvasia persmelktą žemėlapį, kuriame užduočių atlikimas virsta nuotaikinga kelione, virtualiam vartotojo veikėjui judant nuo žemėlapio pradžios iki galutinio taško.

„Vizualizuodama kasdienes užduotis, aplikacija skatina pažvelgti į nusibodusius arba sunkius darbus kaip į smagų iššūkį. Šis motyvacijos impulsas yra sustiprinamas galimybe stebėti savo draugų žemėlapius, dalyvauti savotiškose lenktynėse, kartu viešumu užtikrinant, kad vartotojas vengs savo dienotvarkę pildyti trivialiomis arba netikromis užduotimis“, – pasakoja D. Babičius.

Startuolį pristatęs inovatorius džiaugiasi galimybe sudalyvauti tokio pobūdžio renginyje Lietuvoje ir tikisi, kad jų bus ir daugiau.

Forumas – pradžia vieningai bendradarbiavimo platformai

Šis renginys – pamatas „Infobalt“ kuriamai vieningai platformai, kurioje didžiosios Lietuvos IT įmonės ir pradedantieji verslininkai turės galimybę keistis idėjomis ir vystyti bendrus projektus.

Forumas subūrė daugiau nei 50 dalyvių, tarp kurių – aukščiausio lygio vadovai iš įmonių „Blue Bridge Code“, „DoxLogix“, TEO, „Žabolienė ir partneriai METIDA“, „Algoritmų sistemos“, „Phantom Group“, „Elevator Academy“, „Santa Monica Networks“, „Alna Group“. IT grandams savo idėjas pristatė 10 IRT srities startuolių.

„Infobalt“ planuose – bendradarbiavimas su „Verslios Lietuvos“ projektu „Startup Lithuania“, puikiai išmanančiu startuolių infrastruktūrą ir sukaupusiu ilgametę patirtį šioje srityje. Tikimasi, kad sujungus šių organizacijų pajėgumus – didžiųjų IT įmonių ekspertus bei pradedančiuosius verslininkus – bus nutiestas kelias vieningai bendradarbiavimo platformai įsteigti. Jau liepos mėnesio pabaigoje planuojamas kitas „ICT Startup and Innovation Forum” renginys, kuriuose startuoliai ir vėl turės galimybę pristatyti savo kūrybiškas idėjas IT grandams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją