„Tai vienas įdomiausių projektų, pareikalavęs milžiniško visos komandos įsitraukimo ir nepertraukiamo darbo kelias paras iš eilės. Tad esu labai dėkingas kolegoms ir sostinės savivaldybei patikėjusiai mums šią atsakomybę ir medikams, aktyviai įsitraukusiems į procesą“, – pranešime spaudai sako bendrovės vadovas Nedas Jasinskas.

Sukurtas sprendimas per Velykų savaitgalį leido sostinės medikams paskiepyti rekordinį skaičių vilniečių. Remiantis savivaldybės duomenimis, per savaitgalį sostinėje buvo paskiepyti daugiau nei 9500 Vilniaus gyventojų. Galutiniai rezultatai dar skaičiuojami.

„Modernios technologijos atvėrė galimybę kaip reikiant paspartinti procesą. Galime konstatuoti, kad esame pasirengę masinei vakcinacijai“, – sako Vilniaus miesto administracijos direktorė Lina Koriznienė.

Lietuvos IT specialistų kurtą sistemą Vilniaus savivaldybė iš UAB „Tarptautinė skubiosios medicinos akademija“ įsigijo viešo pirkimo būdu.

Sukurtas ir savivaldybėje įdiegtas modelis leido efektyviai paskirstyti sostinės gyventojų grupes pagal specialius algoritmus, galimą ar pageidaujamą lokaciją skiepui, užtikrinti žmogiškųjų resursų ir vakcinos išteklius skiepui medicinos įstaigose, o taip pat maksimaliai efektyviai suvaldyti besiregistruojančių skiepui srautus, valdant tiek per pasirinktą vietą, pageidaujamą laiką skiepui ar atsiradusius naujus laikus.

Sostinėje įdiegtos sistemos pagrindu taip pat bus atliekamos įvairios duomenų analizės, padėsiančios dar efektyviau įgyvendinti gyventojų vakcinaciją per maksimaliai trumpą laiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)