Tuo siekiama padidinti Europos darbuotojų našumą, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Informacinės technologijos (IT) tobulėja, darbuotojai vis aktyviau naudojasi šiuolaikinėmis ryšio priemonėmis. Todėl didėja darbdavių poreikis žinoti, ką veikia jų pavaldiniai, su kuo susirašinėja ir ar tai netrukdo tiesioginei veiklai", - sakė advokatų kontoros "J.Judickienė ir partneriai/JUREX" advokatė Jurgita Judickienė.

Pasak jos, šiuo klausimu į advokatų kontorą vis dažniau kreipiasi vadovai. Iki šiol Lietuvoje niekas netyrė, kiek darbdavių tikrina pavaldinių paštą. Žinoma tik tiek, kad darbuotojų išsiunčiamų 50-70 proc. laiškų yra visai nesusiję su darbu.

Kontroliuojančių darbdavių mūsų šalyje daugėja ir dažniausiai tai vyksta užsienio kapitalo įmonėse, kuriose įdiegtas vakarietiškas darbo supratimas.

Patys darbdaviai nelinkę apie tai kalbėti viešai. Bet niekam ne paslaptis, kad darbuotojų elektroninis paštas tikrinamas bankuose, IT, telekomunikacijų, kitose bendrovėse.

"Lietuvos firmų vadovai, ko gero, labiausiai susirūpinę tuo, kad vertinga informacija nenutekėtų konkurentams. Štai kodėl ir mūsų šalies darbdaviai tikrina pavaldinių elektroninio pašto dėžutes", - įsitikinęs IT bendrovės "Alna Intelligence" strateginių projektų grupės vadovas Andrius Plečkaitis.

Nemažai bendrovių kompiuteriuose įdiegė programą, neleidžiančią siųsti laiškų į pagrindinių konkurentų pašto dėžutes.

Europos Taryba jau rengia direktyvos projektą, pagal kurį bus leidžiama darbuotojo kontrolė. Iki šiol darbdavio galimybes iš dalies ribojo darbuotojo teisė į privatų gyvenimą ir panašios nuostatos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją