LRTK savo iniciatyva atliko stebėseną dėl pirminės svetainės naujų interneto domenų, identifikuojančių interneto svetaines, kurios suteikia prieigą prie tos pačios veiklos kaip ir pirminė svetainė filmix.co. Prieigą prie šios interneto svetainės dėl joje neteisėtai viešai skelbiamo autorių teisių saugomo turinio LRTK nusprendė užblokuoti 2019 m. rugsėjo 11 d., šį sprendimą sankcionavo Vilniaus apygardos administracinis teismas ir svetainė buvo įtraukta į LRTK interneto svetainių, naudojamų neteisėtai viešai paskelbti autorių teisių saugomą turinį, sąrašą.

Stebėsenos metu nustatyta, kad interneto svetainėje filmix.co neteisėtai viešai paskelbtas autorių teisių saugomas turinys yra pasiekiamas naujais interneto domenų vardais nežymiai pakeičiant pirminės interneto svetainės pirmojo ar antrojo lygio domenus. Veidrodinių svetainių vizualinė išraiška ir jų vartotojo sąsajos yra beveik tapačios pirminei interneto svetainei.

Šis sprendimas buvo priimtas vadovaujantis Privalomų nurodymų taikymo interneto prieigos paslaugų teikėjams tvarkos aprašu, patvirtintu Lietuvos Respublikos kultūros ministro 2019 m. lapkričio 25 d. įsakymu Nr. ĮV-771 „Dėl privalomų nurodymų taikymo interneto prieigos paslaugų teikėjams tvarkos aprašo patvirtinimo“.

Pagal šį aprašą LRTK įpareigota blokuoti interneto domeno vardus, identifikuojančius veidrodines interneto svetaines, kurios naudojamos paskelbti neteisėtai viešai autorių teisių saugomą turinį. Tai yra tokios interneto svetainės, kurių interneto domeno vardas yra beveik tapatus pirminėms interneto svetainėms – pridedamos arba pašalinamos kelios raidės, skaičiai, kiti ženklai, pasikeičia domeno galūnė ar pan.

Sprendimai dėl naujų interneto domenų vardų blokavimo neturi būti sankcionuojami Vilniaus apygardos administracinio teismo.

Interneto prieigos paslaugų teikėjai ne vėliau kaip per 5 dienas nuo šio sprendimo gavimo dienos privalės panaikinti galimybę interneto domenų vardų, identifikuojančių interneto svetaines, blokavimo interneto prieigos paslaugų teikėjo srities serveryje būdu pasiekti tose interneto svetainėse neteisėtai viešai paskelbtą autorių teisių saugomą turinį.