Netrukus frazė „atsinešk televizorių“ pakeis savo prasmę, nes iš tiesų savo ekranus galima bus nešiotis susuktus kišenėse. Kompanija LG pristatė elastingą 18 colių įstrižainės organinių šviesos diodų ekraną (OLED), kurį galima susukti trijų centimetrų skersmens vamzdelį. Kol kas šis prototipas rodo vaizdą 1200x800 taškų raiška.

Pats OLED ekranas yra suformuotas ant poliamidinio sluoksnio, kuris ir suteikia dar nematytą lankstumą bei plonumą. Kartu su suvyniojamu ekranu LG pristatė ir kitą prototipą – pusiau skaidrų (praleidžiantį apie 40 proc. šviesos) OLED ekraną, kuriame rodomas vaizdas atrodo daug ryškesnis nei demonstruotas ankstesniuose tokio tipo ekranuose.

„LG Display“ padalinio atstovas In-Byung Kangas patikino, kad 2017 metais LG gamins ypač didelės raiškos („UltraHD“) lanksčius ir permatomus ekranus, kurių įstrižainės sieks iki 60 colių. Tokio tipo ekranai, ko gero, nežada kišenėje nešiojamų susukamų televizorių ar telefonų – šiuose įrenginiuose yra nemažai būtinos elektronikos, kuri nėra nei lanksti, nei permatoma.

Tačiau galima prognozuoti paslepiamus televizorius, kurių elektronika bus stove, o pats ekranas galės būti suvyniojamas. Tad iš tiesų įvairūs ekranai bus daug labiau mobilūs. Taip pat ši naujiena žada įdomias perspektyvas vis daugiau dėmesio sulaukiančiai dėvimajai elektronikai (angl. wearables).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)