Tiesa, „Motorola“ labai panašų apvalų produktą „Moto 360“ buvo parengusi jau šių metų kovo 18 dieną, kai „Google“ pirmąkart viešai pademonstravo „Android Wear“.

Taigi, kas ypatingo LG laikrodyje? Visų pirma gamintojai pabrėžė formą. Kaip teigė įmonės atstovas, apvalus laikrodis yra nesenstanti klasika – dauguma neišmaniųjų laikrodžių taip pat yra su apvaliu ciferblatu. Be to, siekiant panašumo su įprastiniais mechaniniais laikrodžiais, LG suteikia galimybę pasikeisti apyrankę į tokią, kokios labiau pageidaujate.

Tiesa, šiuo atveju išmaniojo laikrodžio naudotojai gautų ne tik įprastai apvalų, bet ir galintį savo ciferblatus keisti pagal nuotaiką (ar aprangą) laikrodį.

Kalbant apie išmaniuosius produktus neišvengiamai būtina paminėti ir tai, kas slepiasi už gražios išvaizdos. O po laikrodžio stikliuku slepiasi 1,2 GHz „Qualcomm Snapdragon 400“ procesorius, 500 MB darbinės atminties, 4 GB nuolatinės atminties, „Bluetooth 4.0“ ryšio priemonės, 9 ašių akselerometras, barometras ir mikrofonas. Laikrodis apsaugotas nuo aplinkos poveikio – jam suteiktas IP67 sertifikatas.

LG labai stengėsi minimizuoti energijos suvartojimą, kad įrenginį reikėtų krauti kuo rečiau. Įmonės atstovas labai didžiavosi, jog 130 mW įprastinį energijos naudojimą, kai ekranas įjungtas, pavyko sumažinti iki vos 13 mW, kuomet į laikrodį nežiūrima. Be to, laikrodyje yra 410 mAh talpos akumuliatorius.

Deja, nepaisant šių pastangų, vieno akumuliatoriaus įkrovimo pakanka tik dviejų parų trukmės nepertraukiamam laikrodžio naudojimui – gal kiek mažoka, žinant, kad konkurentai jau seniau pristatė laikrodžius, gebančius veikti net savaitę (tiesa, jų ekranas buvo stačiakampis).

Laikrodis įkraunamas prie jo dugno prikabinant panašaus į patį laikrodį dydžio ir storio „tabletę“, kurioje yra ir „microUSB“ jungtis.

Grįžtant prie ekrano – tai yra pačių LG pagamintas 1,3 colių skersmens POLED ekranėlis, kurio raiška yra 320 x 320 taškų. Ekranas gerai matomas ir tiesioginėje saulės šviesoje, ir pasukus jį aštriu kampu.

Vertinant vien išvaizdą tikriausiai galima daryti išvadą, jog LG dydis ir formų griežtumas reiškia, jog tai yra laikrodis, kuris domins tik vyrus (nors oficialiai tikinama, kad tai yra abiem lytims skirtas išmanusis aksesuaras). Sprendžiant iš internete pasklidusių nuotraukų, moteris kur kas labiau turėtų sudominti tiesioginis „LG G Watch R“ konkurentas, paruoštas „Motorola“ inžinierių.

Ką šis laikrodis gali? Iš esmės jis atlieka visas „Android Wear“ numatytas funkcijas – ne tik rodo laiką, bet ir, tarkime, atlieka podometro funkciją, minėtas barometras taip pat įmontuotas ne be reikalo. Mėgėjai sportuoti prisilietimais ir brūkštelėjimais per ekraną galės valdyti bėgiojimo po mišką metu girdimą muziką – jei tik apskritai bėgiojama klausantis telefone esančios muzikos, o ne natūralių gamtos garsų. Taip pat laikrodyje esama šiokių tokių bendravimo funkcijų – žinučių priėmimas bei siuntimas balso komandomis. Be to, balsu galima valdyti „Google Now“ programą – tai reiškia, kad naudotojas nuolat turės priėjimą prie jam įdomios informacijos: orų, transporto sąlygų, akcijų kursų biržoje ir panašiai.

Kitos LG naujovės

Nors pagrindinis dėmesys buvo skirtas išmaniam laikrodžiui, Pietų Korėjos įmonė nesiliovė kūrusi naujų produktų ir kitose srityse: 4K (4096 x 2160 taškų) raiškos OLED televizoriai lenktais ekranais iki 77 colių įstrižainės buvo demonstruojami taip, tarsi tai būtų jau įprasta kasdienybė (ir tikrai – Berlyno buitinės technikos parduotuvėse jau galima rasti tokių televizorių, tik jų kaina kandžiojasi – 20 000 eurų).

LG atstovai labai didžiavosi, kad jie ir toliau sėkmingai vysto, gamina bei vartotojams siūlo OLED technologijos ekranus, kuomet konkurentai, susidūrę su techninėmis problemomis, savo analogiškus ekranus gali pateikti tik demonstracijoms.

Taip pat buvo pristatyta išmaniųjų namų koncepcija, kurioje sujungtas televizorius, kondicionierius, namo apšvietimas ir kiti dalykai, o valdymo centro vaidmenį atlieka išmanusis telefonas. Ir su savo įrenginiais galima „susirašinėti“ mums įprasta žmonių kalba – paklausti šaldytuvo, ar namie yra pieno,pranešti, kada grįžti namo, kad kondicionierius spėtų paruošti tinkamą aplinkos temperatūrą ir panašiai.

Deja, tokia sistema Europai bent jau artimiausiu metu nebus siūloma – LG namus „išmanizuoti“ siūlosi tik P. Korėjoje ir JAV.

Įmonė iš Pietų Korėjos tai pat demonstravo savo naujausių telefonų gamą, kurioje pagrindiniu smuiku grojo „LG Optimus G3“. Greta jo buvo galima pamatyti mažąjį broliuką „LG Optimus G3 S“ su 5 colių įstrižainės ekranu („Optimus G3“ ekranas – 5,5 colių). Tiesa, šiame telefone sumažėjo ne tik ekrano įstrižainė, bet ir kitos techninės charakteristikos: raiška net ne „Full HD“, o tik 1280 x 720 taškų. Naudojamas ir silpnesnis procesorius – 4 branduolių 1,2 GHZ „Qualcomm Snapdragon 400“. Bet už tai išsaugota vaizdo fokusavimo lazeriu sistema.

Taip pat Berlyne galima buvo pamatyti „LG Optimus G3 Stylus“ - tiesioginį „Samsung Galaxy Note“ serijos įrenginių konkurentą su rašikliu. Deja, korėjiečiai neketina šiuo įrenginiu prekiauti Europos rinkoje.

Pademonstruoti ir kiek anksčiau pristatyti nebrangūs L serijos telefonai - „L Bello“ ir „L Fino“. Jie išsaugojo kai kurias „Optimus G3“ savybes („Knock Code“ ekrano atrakinimo metodą, valdymo mygtukus telefono nugarėlėje), tačiau yra gerokai paprastesni techninių charakteristikų požiūriu – juose panaudoti nuo 1,2 iki 1,3 GHZ spartos keturių branduolių procesoriai, WVGA (800 x 480 taškų raiškos) ekranai, 8 MP galinė kamera ir 1 MP priekinė kamera (pastaroji – tik „Bello“ modelyje).

Kelionę į parodą IFA Berlyne organizavo bei finansavo „LG Electronics“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)