Mugės, vykstančios Barselonoje (Ispanija), metu jau galima pamatyti ir pačiupinėti ne tik naująjį telefoną, bet ir jo aksesuarus, kurie išplečia telefono naudojimosi galimybes ar padaro jį kiek patogesniu.

„MWC 2016“ DELFI aplankė „LG“ stendą, kuris kaip ir kitų didžiųjų išmaniųjų prietaisų gamintojų stendai, buvo kupinas žmonių. Pritraukė gal net daugiau auditorijos, siūlydamas skirtingas veiklas ir įvairius prietaisų bandymo būdus.

Stendas buvo suskirstytas į kelias erdves, tačiau daugiausiai „MWC 2016“ lankytojų būriavosi ties naujuoju telefonu bei virtualios realybės akinių demonstracija, kurioje buvo galima išbandyti amerikietiškus kalnelius.

„LG“ naujasis telefonas su aliuminio korpusu yra labai panašus į „Google Nexus 6P“, tik kiek mažesnis. Jo matmenys: 149,4x73,9x7,7 milimetrų. Telefoną bus galima įsigyti keturių spalvų: sidabrinės, pilkos, auksinės bei rožinės.

Piršto antspaudo skaitytuvas įrengtas toje pačioje vietoje kaip ir „Google“ leistame telefone. Naujojo prietaiso ekrano raiška – 2560x1440. Telefonas yra 5,3 colių įstrižainės, taigi pikselių tankis jame didesnis.

Dar vienas patobulinimas, lyginant su „Nexus“ modeliu yra tas, kad telefono įjungimo mygtukas yra toje pačioje vietoje kaip ir piršto antspaudo skaitytuvas. „G5“ yra kiek mažesnis nei didžioji dalis paskutiniu metu didžiųjų kompanijų pristatomų telefonų, taigi jis patogiau guli rankoje: su šiuo išmaniuoju nesunkiai susitvarkysite laikydami puodelį kavos ar arbatos.

Paėmus šį telefoną į rankas stende, viskas veikė kuo puikiausiai: jis parodė savo spartą ir nestrigo, į visus paspaudimus ir norus telefonas reagavo iškart. Tikriausiai to ir būtų galima tikėtis, nes telefone įdiegtas „Snapdragon 820“ procesorius, 4GB RAM.

LG telefono nugarėlėje įrengė dvi kameras: 16 megapikselių yra didžioji, kuri bus naudojama dažniausiai. Antroji – perpus mažesnės raiškos, tačiau daug platesnio kampo – 135 laipsnių. Navigavimas tarp jų paprastas ir nevargina. Jos gali veikti ir drauge, sukurdamos papildomų efektų fiksuojamiems vaizdams. Aišku, telefono priekyje yra dar viena kamera skirta vaizdo pokalbiams ar asmenukėms, taigi šis telefonas turi tris kameras.

Naujasis prietaisas yra 32 GB talpos, tačiau duomenų talpyklos skaičių galima padidinti MicroSD kortele (o taip, tokių prietaisų vis daugiau).

Kaip ir daugelyje šiuo metu išleidžiamų telefonų („Samsung“, šįmet to nepadarė, motyvuodama suderinamumu su virtualios realybės akiniais), šiame telefone jau įdiegta naujojo tipo USB-C jungtis.

Prietaiso baterija – 2,800 mAh, taigi ji nėra tokia puiki, kaip „Galaxy S7“ ar kito „Samsung“ flagmano „Galaxy S7 Edge“ baterijos. Tačiau visa tai esą niekis, kaip sakyta pristatymo metu, „LG“ sukūrė prietaisą žaidimams!

Ir tas žaidimas nebūtinai turi būti suprantamas tiesiogiai: išėmus bateriją ir nuėmus jos kištuką, prie telefono galima prijungti aukštesnės kokybės garso sistemą, arba „LG Cam Plius“, kuris leidžia geriau valdyti kamerą ir tarnauja kaip papildoma 4,400 mAh baterija. Tai esą naujojo telefono „draugai“, kurie padės sustiprinti ar visai pakeisti telefono parametrus ir pagerinti veikimo kokybę.

Tarp kompanijos naujovių įvardyta ir 360 laipsnių filmuojanti kamera „LG 360 Cam“ bei stebėtinai kukliai atrodantys virtualios realybės akiniai „LG 360 VR“. Kamera gali fiksuoti 16 megapikselių vaizdus arba 2 tūkst. taškų filmukus.

LG sprendimas sukurti virtualios realybės akinius buvo kiek netikėtas, nes daugelis kompanijų savo telefonus dažniau pritaiko prie kartoninių realybės akinių „Google Cardboard“ arba suderinti su kitais virtualios realybės akiniais.

„LG“ šiais žaidimais neužsiėmė ir sukūrė virtualios realybės akinius pats. Su telefonu jie sujungiami USB C jungtimi. Tačiau su „Google Cardboard“ jis taip pat turėtų būti suderintas – tvirtinama, kad vien dėl to „LG“ bendradarbiavo su „Google“. Kompanijos pristatyti realybės akiniai yra mažesni nei rinkoje esantys analogiški prietaisai, jų svoris – 100 gramų.

Rinką šis telefonas pasieks kovo 17 dieną. Kiek kainuos šis prietaisas, kol kas neatskleidžiama. Spėjama, kad kaina turėtų būti gana didelė, juk ateinančiais metais šis telefonas bus laikomas kompanijos vizitine kortele.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)