Samsung“ į tai deda labai daug pastangų ir vienas iš naujųjų monitorių, „C27F591FDU“, kainuoja maždaug 300 eurų – lenktam monitoriui tai yra stebėtinai mažai.

Nors 27 colių monitoriui Full HD raiška taip pat nėra labai daug – už panašią kainą galite įsigyti nelenktą 4K raiškos monitorių. Klausimas čia tikriausiai yra vienas, ar verta investuoti į lenktą „Samsung“ monitorių, o gal geriau žvalgytis kitur?

„Seksualus“ monitorius

„Samsung“ mane sužavėjo ne tik labai plonomis kraštinėmis, bet, žinoma, ir pačiu įlenkimu. Aliuminio spalvos stovas taip pat atrodo labai solidžiai ir dera prie bendros monitoriaus išvaizdos.

Galinėje monitoriaus dalyje – šiek tiek nuviliantis blizgus plastikas, bet jo praktiškai niekada nematysite, tai ir galvos nėra ko kvaršinti. Ten pat yra ir visos jungtys – 2xHDMI, 3.5mm, DP.

Laidams pagamintas specialus užkišimas. Panašu, kad „Samsung“ viską apgalvojo ir puikiai sutvarkė – skųstis nėra kuo.

Galiu pagirti ir monitoriaus valdymo svirtelę, kuri yra minkšta, patogioje vietoje, bet tuo pačiu nepastebima. Kiti gamintojai dažniausiai arba sugadina monitoriaus dizainą, arba valdymą padaro labai nepatogiu.

Vaizdas įspūdingas iš toli

Man itin patiko šio „Samsung“ monitoriaus atkuriamas vaizdas: lenkto ekrano efektas įtraukia į veiksmą – filmą, žaidimą ar netgi redaguojamą „Word“ failą. Spalvas jis atkuria gana tiksliai, o suderinus galima pasiekti beveik idealų tikslumą – bent jau taip teigia užsienio apžvalgininkai.

Mėgstantys žaidimus taip pat bus pamaloninti. „C27F591FDU“ palaiko „AMD FreeSync“ (tam reikia ir „AMD“ vaizdo plokštės) ir apskritai, šis monitorius atkuria judesį su minimaliu šešėliu ir be jokių vaizdo iškraipymų.

Ah, viskas būtų tobula, jeigu ne ta Full HD raiška… 27 colių ekranui ji tiesiog per maža arba sėdėti reikėtų maždaug dviejų metrų atstumu. Tikriausiai raiška yra ta priežastis, dėl kurios šis monitorius kainuoja tik apie 300 eurų.
Samsung C27F591FDU

Garsas pribloškė

Iš monitoriaus kolonėlių nesitikėjau daug gero, nes paprastai monitorius yra perkamas tikrai ne muzikai klausyti, bet „C27F591FDU“ galite naudoti ir tam, nes garsiakalbiai atkuria labai garsų ir stebėtinai kokybišką garsą, kurio tikrai pakaks filmams, vaizdo įrašams ir net kai kuriems muzikos žanrams.

Raiškos pritrūko

„Samsung C27F591FDU“ iki tobulumo trūksta labai nedaug – tik didesnės raiškos. Tačiau kažko atsisakyti juk reikia, tiesa? 4K raiškos lenktas monitorius kainuotų daug daugiau, todėl tenka rasti kompromisą.

Taigi, ar verta investuoti į šį „Samsung“ gaminį? Konkretaus atsakymo šįkart nepateiksiu – arba jūs renkatės praktišką kainos ir kokybės santykį, t.y. konkurentų 4K monitorių, arba renkatės ekstremalią patirtį ir grožį – šį monitorių.

Samsung C27F591FDU