LANVA teigia surinkusi įrodymus, esą Lietuvos kompanijos dėl minėtos svetainės veiklos kasmet patiria milijoninius nuostolius, o kino pramonės milžinės šiai svetainei nėra suteikusios jokių teisių platinti kūrinius.

Nors idėja blokuoti svetainę asociacijai kilo dar pernai, tačiau prireikė bemaž pusmečio surinkti reikiamus dokumentus ir įrodymus apie nelegaliai platinamą turinį. Visą informaciją asociacija žada šią savaitę įteikti Susisiekimo ministerijai pavaldžiam Informacinės visuomenės plėtros komitetui (IVPK).

„Atrinkome kūrinius pagal kompanijas ir paėmėme kaip pavyzdį vieną mėnesį, kiek ten yra patalpinama kūrinių. Nustatėme, jog vieno teisių subjekto patiriama žala per mėnesį yra virš 1,9 mln. Lt. Taigi galima sakyti, kad per metus vienas teisių turėtojas patiria apie 20 mln. Lt žalos“, – teigia LANVA pirmininkės pavaduotojas Vytas Simanavičius.

Žala buvo apskaičiuota pagal tai, kokios teisės kūrinio platinimui suteiktos Lietuvoje: jei rodyti kino teatre, vienas atsisiuntimas gali būti įvertintas iki 18 Lt; jei prekiauti DVD – iki 20 Lt ir daugiau.

Didžiausios Lietuvos interneto tiekėjos TEO LT atstovai DELFI yra minėję besilaikantys pozicijos neblokuoti konkrečių tinklalapių, juoba kad norintys pasiekti užblokuotus tinklalapius visada ras tam būdų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją