Antradienį atidarytas viešasis interneto centras Klaipėdos Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Lituanistikos skaitykloje (H.Manto g. 45). Aljanso “Langas į ateitį“ iniciatyva centre įrengti 4 kompiuteriai su interneto ryšiu. Nemokamai internetu galima naudotis ir kitose trijose bibliotekose - Šventojoje (Šventosios g. 1), Priekulėje (Klaipėdos g. 3) ir Klaipėdoje, Melnragėje (Molo g. 60). Viešasis interneto centras taip pat atidarytas ir Kretingos muziejuje (Vilniaus g.20).

Lietuvoje jau veikia per dvidešimt “Langas į ateitį” iniciatyva įsteigtų interneto centrų. Iki metų pabaigos visoje Lietuvoje bus įrengti 65 centrai, kurie suteiks galimybę Lietuvos gyventojams internete praleisti daugiau kaip 1,5 mln. valandų, skelbiama pranešime spaudai.

Informacinės visuomenės plėtrą remiantis verslo aljansas “Langas” į ateitį” įkurtas šių metų gegužės mėnesį. Jo tikslas – skatinti interneto naudojimą Lietuvoje ir tokiu būdu kelti šalies gyventojų gyvenimo lygį. Į aljansą “Langas į ateitį” susibūrė bendrovės “Omnitel”, “Lietuvos telekomas”, “Hansa-LTB”, Vilniaus bankas, “Sonex” ir “Alna”. Projekto partneriai yra “Deloitte & Touche”, “Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai” bei “DDB&Co. ir Katkevičius”.

Projekto iniciatoriai siekia, kad bendromis verslo ir valdžios pastangomis skatinama interneto plėtra per 3 metus pasiektų Europos Sąjungos interneto skverbties vidurkį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją