Prognozuojama, kad 2020 metais išmaniųjų telefonų rinka sugeneruos 484 milijardus JAV dolerių. Kaip skelbia thenational.ae, 2019 metų pirmąjį ketvirtį populiariausias telefonų gamintojas buvo „Samsung“, nors įmonei tenkanti rinkos dalis nukrito 20,5 proc., lyginant su 2018 metų ketvirčiu.

Antroje vietoje yra šiais metais skandalų talžoma kinų gigantė „Huawei“. Jų rinkos dalis pakilo net 10,5 proc., lyginant su 2018 metų pirmuoju ketvirčiu. Trečioje vietoje – žymioji „Apple“. Nors ji trečioje vietoje, šios įmonės rinkos dalis krito 14,1 proc.

iPhone 11

Tai yra pasaulinės tendencijos, tačiau ką iš tiesų labiausiai šiais metais pirko lietuviai? „Mobili linija“ vadovo Edo Pangonio teigimu, 2018 metais dominavo „Huawei“ telefonai. Tačiau, nuo 2019 metų pradžios karaliauja „Samsung“, „Xiaomi“, „4Q” bei „Apple“ telefonai.

„Didžiausia tendencija yra pigesnio segmento telefonų įsitvirtinimas – „Samsung A40” (kaina – 200 Eur), „Samsung A50” (kaina – 290 Eur), „Samsung A70“ (kaina – 330 Eur), „Xiaomi Note7” (kaina – 200 Eur) ir „Xiaomi Note8” (kaina – 210 Eur)”, – pasakoja E. Pangonis.

Įdomu tai, kad „Samsung“ pranešė, kad 2019 metais pardavė net 12 milijonų „Samsung A50 modelių vienetų – šį modelį mėgsta ne tik lietuviai.

DELFI taip pat pateikia ir „Mobili linija“ statistiką – populiariausi telefonai pagal peržiūrų statistiką:

  1. Samsung Galaxy A70 6GB/128GB
  2. Samsung Galaxy A40
  3. Samsung Galaxy A50
  4. Huawei P30 6GB/128GB
  5. Xiaomi Redmi Note 7 4GB/64GB
  6. Nokia Nokia 7.2
  7. Xiaomi Note 8 Pro 6/128 GB
  8. Huawei P30 Lite 128 GB
  9. Samsung Galaxy A20e
  10. Samsung Galaxy S10e 6GB/128GB
Xiaomi Mi Note 10

Anot E. Pangonio, lietuviams didesnis išmaniojo telefono ekranas jau tampa norma, o telefonų kainą stipriai diktuoja konkurencija.

Ir nors „Samsung Note 10+” nepateko į perkamiausių telefonų sąrašą, pašnekovo teigimu – tai pats geriausias 2019 metų išmanusis. Šį telefoną išbandė ir DELFI komanda. Apžvalgą galite rasti ČIA.

Samsung Galaxy Note 10 ir Samsung Galaxy Note 10+

Ieško kainos ir kokybės santykio

5 populiariausių telefonų sąrašą paprašėme patekti ir „Tele2“ korporacinės komunikacijos direktoriaus Baltijos šalims Andriaus Baranausko. Anot jo, „Samsung A50” yra „ypatingai geras kainos ir kokybės santykis”.

Antroje vietoje jis įvardija „Samsung A70”. Šį telefoną jis apibūdina kaip praktiškai flagmaną už vidutinės klasės telefono kainą. A. Baranauskas pamini ir „Huawei P30 Lite”. Anot jo, tai „labiausiai įperkamas vidutinės klasės „Huawei”: gerų specifikacijų, patrauklaus dizaino. Populiariausias „Huawei” modelis daugelyje šalių”.

Dar vienas į sąrašą patekęs telefonas – „iPhone Xr. „Santykinai mažas skirtumas nuo „iPhone Xs”, bet ženkliai geresnė kaina (~300 eur pigesnis). Rinkosi tie, kurie norėjo įperkamo naujausio „iPhone”, – teigia A. Baranauskas.

Paskutinis jo įvardytas telefonas – „Fonos”. Šį telefoną A Baranauskas apibūdina kaip bene geriausią kainos ir specifikacijų santykį. „Ypač patrauklus buvo tiems, kurie ieškojo geriausios vertės už sumokėtus pinigus”, – teigia A. Baranauskas.

Pasiteiravus pašnekovo, koks, jo nuomone, yra geriausias 2019 metų telefonas, A. Baranauskas atsako, kad yra labai sunku išrinkti geriausią. „Vieni (išmanieji – DELFI) pirmauja techninėmis specifikacijomis, kiti kaina, treti – šių abiejų dalykų santykiu. Jau iš TOP5 telefonų matome, kad lietuviai yra labai praktiški ir renkasi atidžiai bei protingai. Natūralu, kad geriausias yra tas, kuris labiausiai tinka konkrečiam klientui”, – atsako A. Baranauskas.

Xiaomi Redmi Note 8T

Renkasi ne flagmanus

Savo įžvalgomis apie populiariausius šių metų išmaniuosius sutiko pasidalinti ir „Bitės Profas“ Karolis Špiliauskas.

Jis nurodo tokį populiariausių šių metų telefonų penketuką „Bitėje“ (pradedant nuo populiariausio):

  1. Samsung GalaxyA50
  2. Samsung Galaxy A40
  3. Huawei P Smart 2019
  4. Huawei P30 Lite
  5. Apple iPhone 11


Anot jo, vertindami perkamiausių modelių penketų, galime daryti išvadą, kad „Bitės“ klientai mėgsta rinkos lyderių prekės ženklus, tik dažniau renkasi ne flagmanus, o vidutinio segmento ar kiek aukštesnės klasės išmaniuosius telefonus. „Vidutinis segmentas ypač populiarus, nes užtikrina priimtiniausią kainos ir kokybės santykį, o tuo pačiu puikiai susitvarko ir su visomis kasdieninėmis užduotimis. Šiais metais jau galime užtikrintai sakyti, kad šio segmento išmanieji telefonai pasižymi savybėmis, kurias iki šiol turėdavo tik kur kas brangesni flagmanai: ekrano srityje esantis pirštų atspaudų skaitiklis, aukštos raiškos vaizdo kameros, didelė veikimo sparta ar išskirtinis dizainas“, – tikina specialistas.

K. Špiliausko nuomone, vieno geriausio šių metų telefono – nėra. „Kiekvienas klientas turės savo favoritą. Vertinant pardavimų rezultatus ir siūlomas „premium“ klasės savybes už vidutinio segmento kainą stipriu lyderiu šiemet yra „Samsung Galaxy A50“, o verslo klientai, ištikimi „Apple“ fanai ar mėgstantys prestižą šiemet itin aktyviai rinkosi naująjį „iPhone 11”, – teigia K. Špiliauskas.

Kaip teigia „Telia Lietuva“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis, įmonės visų metų populiariausių išmaniųjų telefonų sąrašas pakankamai atspindi Lietuvos rinkos specifiką. „Pas mus karaliauja vidutinės klasės išmaniųjų segmentas ir „prizines vietas“ jame užima 2019 metų „Galaxy A“ serija (A40, A50, A70). Šie trys modeliai sudarė net 16 proc. visų metinių telefonų pardavimų.
Ketvirtoje pozicijoje liko 2018 metų „Galaxy A“ serijos modelis A7, o tačiau penktąją vietą „Samsung“ užleido 2018 metų „Huawei P20 Lite“. Šių modelių pagrindinė sėkmė buvo patraukli kaina vartotojui ir jau iš flagmanų į vidutinę klasę perkelti funkcionalumai“, – teigia jis.

Anot jo, nors klientai pirmiausiai ieško kainos ir kokybės santykio, visgi geidžiamiausio metų telefono titulą neabejotinai gautų „iPhone 11“ serija. „Nei vienais metais nuo 2017-ųjų perkamiausių „Telia“ telefonų dešimtuke nebuvo patekusi visa naujų „iPhone“ serija. Per paskutinį ketvirtį šiemet jie sugebėjo užimti pirmą, penktą ir aštuntą vietas ir sudarė beveik penktadalį per paskutinį ketvirtį parduotų telefonų, į šį sąrašą įtraukiant net ir mygtukinius telefonus.
Vidutinės klasės telefonų segmente, kurie kainuoja nuo 250-358 eurų, geidžiamiausi buvo „Samsung Galaxy A40“ ir Samsung Galaxy A50“., – teigia A. Stasiulaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)