Tokį įrankį vystanti KTU „Startup Space“ įsikūrusi įmonė „Aciety“ šiemet pretenduoja pelnyti Kauno mokslo ir technologijų parko organizuojamus inovatyviausių produktų rinkimus.

„IT produktams įsigyti ir visai ekosistemai vystyti šiemet sukūrėme išmanųjį kuponas – TAP, leidžiantį nusipirkti programinės įrangos mūsų įmonės platformoje. Didžiausia jo vertė – galimybė programavimo paslaugų įmonėms tapti produktų platintojais be atskirų sutarčių su produktų įmonėmis. Mūsų kuriamoje ekosistemoje produktais prekiauja didelis kiekis tiekėjų, bendrai gaunančių daugiau nei 10 milijardų eurų vertės klientų užklausų kasmet“, – sako „Aciety“ produkto vystymo vadovas Aismantas Bulanavičius.

Kuponas yra parengtas ir atitinka Lietuvos banko patvirtintą trečią tokenų klasę – „coupon token“. TAP remiasi griežtu modeliu, kai iš pradžių pritraukiami IT produktai ir tik tuomet išleidžiamas kuponas, leidžiantis juos įsigyti. Kuponas grįstas blockchain technologija, kai visi įrašai ir susitarimai yra fiksuojami bei vėliau nebesuklastojami, taip užtikrinant produktų kokybės ir sandorių skaidrumą.
Aciety

Produkto kūrėjai sako, kad kuponus jau yra įsigiję dalis didžiausių IT paslaugų įmonių Lietuvoje. Čia galima rasti el. komercijos ir verslo valdymo sprendimų, biuro komandoms skirtų sistemų ir specifinių modulių finansų valdymui, ataskaitoms. Vienai įmonei parduodama ne daugiau nei 25 000 kuponų, sandorio dydis pilnai priklauso nuo momento, kada kuponai perkami. Unikalią pasiūlos dalį sudaro ir iki galo neužbaigti produktai, kuriuos įsigiję klientai gali pritaikyti konkretiems įmonės poreikiams.