Laboratorija atidaryta keturšalės sutarties, pasirašytos tarp KTU, UAB „Omnitel“, UAB „App Camp“ ir „Samsung Electronics Baltics SIA“, pagrindu, rašoma pranešime spaudai.

Mobiliųjų aplikacijų laboratorijoje studentai mokysis šiuolaikinių informacinių ir telekomunikacijų technologijų, atliks praktikos darbus, tyrėjai vykdys mokslinius tyrimus, verslo įmonių specialistai gilinsis į mobiliųjų telekomunikacijų srities aktualių problemų sprendimus. Reikšmingiausi mokslinių ir praktinių tyrimų rezultatai bus pateikti mokslinėse ir mokslo populiarinimo publikacijose, su jais susipažins visuomenė.

Laboratorijos steigime dalyvaujančios įmonės per metus laboratorijos įrangai ir paslaugoms skirs 200 tūkst. litų, per trejus metus ši suma išaugs iki 400 tūkst. litų.

Mobiliųjų aplikacijų laboratorija įkurta naujai įrengtose KTU Inovacijų ir verslo centro patalpose, jos strateginei veiklai bei projektams vadovaus universiteto skirta vadovė Inga Dobrovolskė. UAB „App Camp“ specialistai dalinsis sukaupta patirtimi apie programėlių kūrimą, dizainą, platinimą, konsultuos autorinių teisių apsaugos klausimais, padės parengti verslo strategiją ir pristatyti sukurtus sprendimus rinkai. UAB „Omnitel“ aprūpins modernią laboratoriją greitu ryšiu, viešins sukurtą programinę įrangą ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, kuriose veikia „TeliaSonera“ grupė. Ši įmonė taip pat rūpinsis nuolatiniu laboratorijos įrangos ir programų atnaujinimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)