„Norėdama prisidėti prie veiklos ir informacijos koordinavimo krizės laikotarpiu pasaulinė Geografinių Informacinių Sistemų (GIS) lyderė Esri. Inc neatlygintinai atveria specializuotus geografinės analizės ir viešinimo įrankius valstybinėms ir savivaldybių institucijoms, dalyvaujančioms krizių valdyme. Labai tikimės, kad šios priemonės padės greičiau ir efektyviau reaguoti, koordinuoti atsakingų institucijų ir savanorių veiksmus, užtikrinti patikimesnį informavimą“, – sakė Linas Gipiškis, Esri atstovaujančios UAB „Hnit-Baltic“ vadovas.

Organizacijos, norinčios nemokamai naudoti Esri produktus šios kritinės situacijos valdymui, turi užsiregistruoti svetainėje https://www.esri.com/disaster. Programas įdiegti padės „Hnit-Baltic” specialistai.

Skaitmeninius žemėlapius, informacines suvestines ir kitus Esri vystomus sprendimus informacijos viešinimui naudoja Pasaulio sveikatos organizacija, Jungtinės Tautų organizacijos, daugelio šalių vyriausybės ir pasaulinės žiniasklaidos priemonės. Vilniaus miesto savivaldybė jau pasinaudojo šiuo Esri pasiūlymu ir rengia žemėlapius ir geografinės analizės įrankius savanorių veiksmų koordinavimui, karantinavimo būklės ir mobiliųjų tyrimo punktų stebėsenai, informacijos sklaidai dėl maitinimo ir maisto pristatymo paslaugų, kt.

 Vienas plačiausiai naudojamų ir pernaudojamų Coronavirus COVID-19 atvejų pasaulyje žemėlapis, kurį, naudodami Esri technologijas, parengė Johns Hopkins universiteto mokslininkai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)