Anot jos, RRT šiuo metu renka papildomą informaciją iš dalyvių.

Paraiškas dalyvauti konkurse pateikė Vokietijos koncernui priklausanti Lietuvos bendrovė "Siemens", Švedijos įmonė "Swedtel" bei Vilniaus bendrovės ERP, "Dilidus" ir "Mano numeris".

RRT duomenimis, šių metų trečiojo ketvirčio pabaigoje Lietuvoje buvo 2,98 mln. mobiliojo ryšio vartotojų - 37,3 proc. daugiau nei metų pradžioje (2,17 mln.). Tačiau galimybe pakeisti operatorių išlaikant turėtą numerį kol kas pasinaudojo tik mažiau nei 1 proc. visų vartotojų.

Nors šiuo metu abonentai, keičiantys operatorių, taip pat gali neprarasti skambučių senuoju numeriu, šiuo numeriu SMS žinutes galima gauti tik iš to tinklo, kuriuo naudojiesi. Žinutėms iš kitų tinklų priimti reikia alternatyvaus numerio.

Centrinės duomenų bazės sukūrimas ir įdiegimas turėtų išspręsti šią problemą. Manoma, kad tokia duomenų bazė bus įdiegta per kelis mėnesius nuo konkurso pabaigos.

Jau dabar mobiliojo ryšio operatoriai rengia akcijas ir dalija dovanas abonentams, su senuoju numeriu perėjusiems į kitą tinklą. Techniniai trukdžiai dėl duomenų bazės nebuvimo gali stabdyti kai kurių vartotojų pasirinkimą keisti operatorių.

Konkurse duomenų bazei sukurti, operuoti ir prižiūrėti negalėjo dalyvauti telekomunikacijų operatoriai ir jų įkurtos bendrovės.

Galima duomenų bazės sukūrimo bei administravimo kaina kol kas nėra skelbiama. Operatoriai taip pat turės sumokėti duomenų bazės administratoriui už kiekvieną perkeltą abonentą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją