Bet ligšiol tai buvo žmonių darbas. O dabar "Diseny" pergalingia praneša sukūrusi programą, kuri sėkmingai imituoja dailininkų štrichus. Tai reiškia - dar kiek patobulinus, bus galima gerokai automatizuoti ilgas žmogaus darbo valandas, kurių žiūrovas galiausiai vis tiek nepastebi.

Septyni dailininkai buvo paprašyti sukurti portreto eskizą iš nuotraukos. Kiekvienas iš jų pieštuku brūkštelėjo apie 8000 kartų. Individualūs požymiai - tarkime, kaip nutolusios viena nuo kitos nupieštos akys portrete taip pat buvo užfiksuotos. Duomenys buvo panaudoti programoje kuriant pieštinius nuotraukų eskizus taip, kaip juos būtų piešęs atitinkamas žmogus.

Kiekvienas dailininkas turi kažkokį išskirtinį savo braižą, kuris patraukia žiūrovo akį" - pasakoja "Disney Research" skaitmeninės grafikos dailininkas Moshe Mahleris, - "Būtent tai mes ir stengiamės užfiksuoti - sukurti šito dalyko kompiuterinį modelį, ir padaryti tai tokiu būdu, kaip dar niekas nėra daręs."

Vis dėl, skeptikai abejoja, ar tai yra menas. Daktaras Nickas Lambertas iš Londono universiteto, dar ir esantis Skaitmeninio Meno Draugijos pirmininku, svarsto - "Iš tiesų tai yra dailininko efektų modeliavimas. Tai įdomu, bet tai nėra tai, ko nebūtų daryta anksčiau". Daktaro teigimu, nefotorealistišku generavimu (angl. non-photorealistic rendering, NPR) užsiimama nuo aštuntojo dešimtmečio. "Klausimas, ar mašina gali mokytis ir tobulėti iš šio dalyko. Šiuo atveju taip neatrodo".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)