Šiais metais „Apple“ vėl kviečia žurnalistus antrajam rudens pristatymui. Renginys vyks „Brooklyn“ muzikos akademijoje Niujorke su šūkiu „Daugiau kūrybiškumo“.

Tikimasi, kad bendrovė parodys naująjį „iPad Pro“ su pažangiausiomis funkcijomis, skirtomis kūrybiškumui. Tačiau didžiulis informacijos nutekėjimo kiekis taip pat rodo ir kitas ilgai lauktas naujienas.

„iPad Pro 2018“

Pasak vidinės auditorijos, naujasis „iPad Pro“, kaip dabar madinga, turės ekraną per visą priekinį skydelį ir mažus rėmelius. Planšetinis kompiuteris turės dvi versijas: pirmoji – su 12,9 colių, o kita – 11 colių, kurios įstrižainė padidėjo dėl susiaurėjusių rėmų.

Įrenginiai turės naująjį „A12X Bionic“ procesorių, abiejose versijose išnyks „Home“ mygtukas, tačiau pasirodys „Face ID“ ir „Animoji“ palaikymas. Skirtingai nuo „iPhone“, „iPad 2018“ atrakinimas veiks įrenginį laikant bet kuria kryptimi.

Labai tikėtina, kad planšetinis kompiuteris neturės 3,5 colio garso lizdo, o patentuotas „Lightning“ bus pakeistas universaliu „USB-C“. Tai leis jums prijungti papildomus priedus, tarp kurių bus ir išoriniai ekranai, kurių skiriamoji geba yra iki 4K.

Naujieji „iPad Pro“ taip pat turės „Apple Pencil 2“ su patobulintomis piešimo funkcijomis ir magnetiniu tvirtinimu. Skirtingai nei ankstesnės kartos, stylus rašiklis bus visiškai bevielis. „Apple Pencil“ kaip ir „AirPods“ aprūpintas „W1“ lustu, kad būtų galima lengvai prijungti prie kelių įrenginių.

„iPad mini 2018“

Kompaktininis „Apple“ planšetinis kompiuteris nebuvo atnaujinamas daugiau nei trejus metus, ir atrodo, kad bendrovė nusprendė padėti tam kryžių. Tačiau žinomas analitikas Ming Chi-Kuo prognozuoja galimą „iPad mini 5“ pasirodymą artėjančiame renginyje. Informacijos apie naują produktą beveik nėra. Galbūt planšetinis kompiuteris turės „A12X Bionic“ lustą, tačiau tikėtis labiausiai paplitusių funkcijų greičiausiai neverta.

Atnaujintas „MacBook Air“

Ilgai lauktas itin kompaktiškas nešiojamasis kompiuteris, kurio išleidimo buvo laukiama jau keletą metų, galų gale pasirodys. Dar nėra aišku, ar jis pakeis ankstesnįjį „MacBook Air“, ar taps atnaujinta ir labiau prieinama dabartinės „MacBook“ linijos versija.

Naujiena turėtų gauti „Retina“ ekraną su įstrižaine nuo 12 iki 13 colių, modernią aparatinės įrangos platformą su aštuntos kartos „Intel“ procesoriumi ir 8 GB RAM bei USB-C jungtį. Planuojama, kad naujojo „MacBook“ kaina už pradinę konfiguraciją bus maždaug 1000 USD (apie 880 €).

Naujasis „Mac mini“

Dar vienas populiarus „Apple“ kompiuteris, kuris negavo atnaujinimų daugiau nei ketverius metus, taigi remiantis gandais taip pat turėtų būti pateiktas pristatyme. Naujasis „Mac mini“ bus labiau orientuotas į profesionalus, ir dėl galingo prietaiso vidaus, jo kaina bus šiek tiek aukštesnė.

Šaltiniai teigia, kad kompiuteryje bus įrengti „Intel Coffee Lee“ procesoriai su „Iris Plus 655“ arba su naujuoju „Whiskey Lake“ video čipais. Mažiausias RAM kiekis padidės nuo 4 iki 8 GB. Be to, pasirodys USB-C prievadai ir 4K monitorių palaikymas. Taip pat yra „Fusion Drive“ hibridinių diskų prieinamumo tikimybė pradinio lygio konfigūracijoje.

„AirPods 2“

Kai kurie šaltiniai teigia, kad „Apple“ gali parodyti naujos kartos kompaktiškas bevieles ausines. Be „W2“ lusto ir apsaugos nuo drėgmės, galima paminėti „AirPods 2“ bevielį įkrovimą, o taip pat balso aktivaciją „Siri“ ir širdies ritmo matavimo funkciją.

„AirPower“

Naudojant patentuotą „Apple“ belaidį įkrovimą, kažkas neveikė, todėl dėl to susidarė dviprasmiška situacija. Bendrovė nenori minėti praėjusiais metais paskelbto prietaiso, tačiau „iPhone XS“ ir „XS Max“ instrukcijose yra informacijos apie „AirPower“. Jei įkrovikliui vis dar bus lemta būti, tai mes apie tai sužinosime spalio 30 d.

Kas dar?

Tuo gandų srautai nesibaigia. Jei tikėti kita viešai neatskleista informacija ir žurnalistų išvadomis, „Apple“ taip pat gali nustebinti mus ir parodyti dar daugiau naujų produktų.

„iPhone SE 2“ – „iOS 12“ kodekse kūrėjai nurodė, kad buvo paminėti du išmaniųjų telefonų modeliai su identifikatoriais „iPhone 9.8“ ir „iPhone 9.9“, kurie anksčiau nebuvo aptikti. Tai gali reikšti naują „iPhone SE“ arba atnaujintą „iPhone 8“ versiją.

„iMac 2018“ – yra nuomonė, kad „Apple“ parodys naują „iMac“ su 8K ekranu, kurio įstrižainė – 31 colis. Įrenginys turės „True Tone“ technologijas ir „FaceID“ palaikymą.

„Thunderbolt Display 8K“ – sandėliuose besibaigiantis „Thunderbolt“ ekranas taip pat gali gauti atnaujinimų ir naują 8K skiriamąją raišką, palaikančią HDR ir būti didesnės įstrižainės.