Jos metu buvo taikomasi į vidines sistemas, tačiau vartotojų duomenys nenukentėjo.

„Šiandien patyrėme kibernetinę ataką iš išorės, kuomet mūsų sistemoje el. paštu bandė registruotis tūkstančiai naujų vartotojų, kurių el. pašto adresų mūsų sistemoje iki tol nebuvo. Atakos organizatoriai pasitelkė didelę vartotojų el. paštų duomenų bazę (sulaukėme virš 70 tūkst. kreipimųsi), kurią visą nukreipė į mūsų tinklapį“, – sako platformos vadovė Andrė Balžekienė.

Visi asmenys, kurių el. paštais buvo pasinaudota, gavo laiškus iš platformos sistemos, prašančius patvirtinti registraciją „ŽMONĖS Cinema“ tinklapyje. Prašome šią žinutę gavusių vartotojų netvirtinti registracijos. Visų adresatų, kurie registraciją patvirtino, o paskyros nekūrė ir netvirtino, paskyros bus ištrintos.

„Kokiu būdu ši duomenų bazė pakliuvo į piktavalių rankas, mums nėra žinoma. Ataka įvykdyta iš latviško IP adreso, tačiau negalime patikrinti, ar tai nėra tik priedanga.
Galime tik užtikrintai pasakyti, kad mūsų esamų vartotojų duomenys saugūs ir jie niekaip nesusiję su šiandienine ataka“ , – sako platformos vadovė Andrė Balžekienė.

„ŽMONĖS Cinema“ dėl atakos ištyrimo kreipėsi į Nacionalinį kibernetinio saugumo centrą.

Vasarį buvo paskelbta apie kelis galimus duomenų nutekinimus Lietuvoje, iš jų didžiausio atgarsio sulaukė pranešimas apie 110 tūkstančių Lietuvoje registruotų automobilių dalijimosi paslaugos „CityBee“ vartotojų duomenis.

Įsilaužus buvo pavogti ne tik dalies „CityBee“ klientų vardai, pavardės ir asmens kodai, bet ir telefonų numeriai, elektroninio pašto adresai, gyvenamosios vietos adresai, vairuotojų pažymėjimo numeriai bei užkoduoti slaptažodžiai.

Dėl įvykio ikiteisminį tyrimą pradėjo policija, įvykį aiškinasi ir kitos tarnybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją