Bendrovės „Alibaba“ sukurta operacinė sistema „Alyun OS“ skirta greitai augančiai Kinijos rinkai, skelbia bbc.co.uk.

Operacinė sistema sukurta dėl lūkesčių, kad sparčiai augs Kinijos išmaniųjų telefonų rinka, kuri jau dabar yra pati didžiausia pasaulyje.

„Alibaba“ yra vienas didžiausių pasaulyje interneto konglomeratų.

Įmonė skelbia, kad operacinėje sistemoje yra elektroninio pašto, interneto paieškų ir internetu veikiamų programų palaikymo galimybės.

„Mobiliųjų telefonų vartotojai nori atviresnės ir patogesnės mobiliosios operacinės sistemos, kuri jiems leistų iš tiesų mėgautis viskuo, ką galima gauti iš interneto naudojantis delne telpančiu įrenginiu. Tai suteiks debesų technologijomis grįsta operacinė sistema, kuriai skirtos programos taip pat sukurtos naudojantis debesų kompiuterija“, sakė „Alibaba Cloud Computing“ prezidentas Wangas Jianas.

Bendrovė taip pat pradėjo prekiauti ir pirmuoju išmaniuoju telefonu „K-Touch“, veikiančiu su nauja operacine sistema. Telefonus gamina bendrovė „Tianyu“.

„Alibaba“ taip pat derasi su telefonų gamintojais dėl pigių išmaniųjų telefonų, kuriuose veiktų jų operacinė sistema, kūrimo.

Patys operacinės sistemos kūrėjai teigia neturį planų imtis telefonų gamybos.

„Neturėtume gaminti telefonų. Esame ne toje ekosistemoje“, sakė J. Wangas.

Bendrovė planuoja, kad iki metų pabaigos pasirodys ir su jų operacine sistema veikiantis planšetinis kompiuteris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją