Olandijos bendrovė „LeaseWeb“ paskelbė, kad ištrynė visas su „Megaupload“ susijusias rinkmenas iš 630 tarnybinių stočių.

Savo pareiškime bendrovė skelbė, kad duomenis savo kompiuteriuose laikė ilgiau nei metus, negavo jokių įmokų už duomenų saugojimą ir jokių prašymų prieiti ar atgauti visus šiuos duomenis, todėl nusprendė, jog atėjo metas panaudoti tarnybines stotis kitiems tikslams, rašo telegraph.co.uk.

Bet K. Dotcomas savo „Twitter“ žinutėse tikino, jog jo teisininkai ne kartą prašė „LeaseWeb“ pasaugoti duomenis, kol JAV vyksta teisinis bylinėjimasis.

Pasak „Megaupload“ įkūrėjo, „dėl paties didžiausio duomenų išskerdimo interneto istorijoje“ milijonai vartotojų neteko savo asmeninių rinkmenų.

Praėjusiais metais JAV valdžia nurodė išjungti „Megaupload“, pateikė kaltinimus K. Dotcomui ir kitiems svetainę valdžiusios bendrovės vadovams.

Prokurorai „Megaupload“ vadovus kaltina turto prievartavimu palengvinant masinius autorinių teisių pažeidimus. K. Dotcomas tikina, kad jis yra nekaltas – jis negali būti laikomas atsakingu dėl to, kas įkeliama į „Megaupload“, todėl nėra atsakingas ir už tai, kad iš svetainės neteisėtai atsisiuntinėjami filmai bei muzikos kūriniai.

Prokurorų teigimu, „Megaupload“ veikimas autorių teisių turėtojams dėl nelegalių atsisiuntimų kainavo daugiau nei pusę milijardo dolerių. Tuo tarpu pats K. Dotcomas per savo svetainės veikimo laiką iš reklamų ir abonentinių mokesčių neteisėtai uždirbo 175 mln. dolerių.

„LeaseWeb“ tarnybinėse stotyse laikytos rinkmenos daugiausiai priklausė „Megaupload“ vartotojams iš Europos. Kitos „Megaupload“ rinkmenos yra saugomos JAV duomenų centruose.

JAV siekia K. Dotcomo ekstradicijos iš Naujosios Zelandijos, tačiau šis sprendimas dėl bylos sudėtingumo buvo kelis kartus atidėliojamas. Naujas ekstradicijos klausimo svarstymas numatytas lapkritį.

Tuo tarpu K. Dotcomas nesėdi sudėjęs rankas – jis įkūrė naują analogiškas paslaugas teikiančią svetainę „Mega“. „LeaseWeb“ duomenų ištrynimas su naujosios paslaugos veikimu nesusijęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)