Naujoji jungtis, pavadinta „Type-C“, veiks naudojant jau parengtas USB 3.1 specifikacijas, tikimasi, kad jos kūrimo darbai bus baigti 2014 metų viduryje. Kol kas nėra jokių „Type-C“ nuotraukų, tačiau yra žinoma, kad ji bus maždaug „MicroUSB“ jungties dydžio ir, panašiai kaip „Apple Lightning“ jungtis, galų gale bus vartoma. Kitaip tariant, vartotojams nereikės nervintis, kad kištuką į lizdą kiša ne ta puse į viršų.

Savo pranešime spaudai USB 3.0 standartą plėtojančios grupės vadovas Bradas Saundersas tikina, kad „Type-C “ atitiks dizaino evoliucijos tendencijas dėl savo dydžio ir naudojimo paprastumo ir suteiks galimybę ateityje didinti duomenų bei energijos srauto perdavimo spartą. „Type C“ „Suteiks galimybę kurti visiškai naują super-plonų įrenginių klasę, nuo telefonų ir planšetinių kompiuterių iki hibridinių įrenginių, nešiojamųjų ir stacionarių kompiuterių. Ši nauja pramoniniu standartu tapsianti jungtis duomenų, energijos ir vaizdo perdavimui taps vienintele reikalinga jungtimi visiems įrenginiams“, - sakė „Intel“ atstovas Alexas Pelegas.

Kadangi „Type-C“ jungties forma bus visiškai nauja, USB 3.0 standartą plėtojanti grupė taip pat parengs ir adapterių bei hibridinių laidų specifikacijas, kad daugybė jau dabar naudojamų įrenginių su įprastine USB jungtis forma akimirksniu nepasentų.

Naujo tipo jungties poreikis išaiškėjo jau seniai – neseniai tai parodė ir šiuolaikiška „Apple Lightning“ jungtis, ir tokie įrenginiai, kaip „Galaxy Note 3“, kuriuose yra didele sparta veikianti, tačiau griozdiškai atrodanti „Micro USB 3“ jungtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)