Iš agentūros „Bit9“ atliktų tyrimų matyti, kad 26 proc. „Google Play“ paieškoje randamų programėlių naudoja vartotojų asmens duomenis, kontaktus ir kitą asmeninę informaciją ir tokiu būdu pažeidžia naudotojų teises. Taip pat buvo įrodyta, kad net 42 proc. aplikacijų naudoja GPS vietos nustatymo duomenis ir 31 proc. turi prieigą prie mobiliųjų skambučių ir telefono numerių.

„Iš pirmo žvilgsnio paprastos programos, pavyzdžiui, išmaniajam telefonui ekrano nuotraukas siūlanti programa, reikalauja GPS duomenų, tai verčia suklusti. Be to, daugiau nei ketvirtadalis programų naudoja elektroninio pašto adresą ir kontaktinius naudotojų duomenis. Šie aspektai nėra patrauklūs tiems, kurie išmaniuosius telefonus naudoja darbo vietoje“, – teigė „Bit9“ technikos direktorius Harry Sverdlove'as.

Bene daugiausia nerimo tyrėjams kelia būtent išmaniųjų telefonų naudojimas darbo vietose. „Bit9“ spaudos pranešime buvo rašoma, kad dauguma organizacijų leidžia darbuotojams mobiliuosius įrenginius jungti prie įmonės tinklo. Vis dėlto į šį aspektą reikėtų žvelgti kiek atsargiau, nes mobiliosios programos kelia šiokį tokį pavojų bendrovių tinklams.

Tokie tyrimai buvo atlikti dėl to, kad vis daugiau asmenų naudojasi „Google Play“ teikiamomis paslaugomis, o „Android“ šiuo metu yra populiariausia mobiliųjų telefonų operacinė sistema.